Hlavní obsah

Herec Steven Seagal dostal od Ruska novou funkci, bude velvyslancem pro rusko-americké vztahy

Seagal udržuje přátelské vztahy s ruským prezidentem Putinem.Video: Reuters

 

Reklama

Rusko jmenovalo amerického herce Stevena Seagala zvláštním velvyslancem pro rusko-americké vztahy. Novou funkci mu přidělilo ministerstvo zahraničí. Seagal je ruským občanem od roku 2016 a udržuje přátelské vztahy s ruským prezidentem Putinem.

Článek

Ruské ministerstvo zahraničí jmenovalo americkou akční hvězdu 90. let Stevena Seagala do funkce zvláštního velvyslance pro rusko-americké vztahy. Podle zprávy zveřejněné na Facebooku ministerstva se bude Seagal věnovat především utužování kulturních a humanitárních vztahů mezi oběma zeměmi.

Za výkon funkce herec nebude placený. Jeho role bude podobná té, kterou mají velvyslanci dobré vůle OSN.

Seagal získal v roce 2016 ruské občanství a je blízkým přítelem ruského prezidenta Vladimira Putina, se kterým sdílí zálibu v bojovém umění.

Vztahy mezi Ruskem a Spojenými státy se za poslední roky přiostřily kvůli údajnému ruskému vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. To Seagal považuje za hloupost a propagandu. „Kdokoli si myslí, že Vladimir Putin má co do činění s ovlivňováním voleb, nebo že Rusové mají takový druh technologie, je hloupý,” řekl herec loni v britské televizi ITV na obranu Ruska.

Americký herec se podle svých slov neoficiálně věnuje utužování americko-ruských vztahů už několik let. Nyní je vděčný za příležitost takto působit oficiálně.

Reklama

Doporučované