Hlavní obsah

Historicky první český tým bodoval na šampionátu Formule 2. Sezónu zakončil vítězstvím nedělního sprintu

Vítězný tým Charouz Racing System.Video: Klára Mališová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Skvělé zakončení sezóny závodu Formule 2 předvedl v Abu Dhabi český tým Charouz Racing System. Historicky první česká stáj v tomto šampionátu vyhrála nedělní sprint.

Článek

Italský závodník Antonio Fuoco zvítězil v nedělním sprintu, jeho kolega Louis Delétraz bodoval v obou závodních dnech – v sobotu i v neděli dojel šestý. Oba jezdí za český tým Charouz Racing System.

Ital Fuoco si na okruhu v Yas Marina připsal druhé vítězství ve sprintu v sezóně a celkově se umístil na sedmém místě z více než dvou desítek jezdců. V sobotu Fuoco dojel sedmý a leckdo možná spekuloval, že se nemusel o tuto příčku až tak prát, jelikož osmé místo v hlavním závodě znamená pole position do nedělního sprintu. Italský závodník však dokázal, že pár metrů v jeho případě roli nehraje – z druhého místa na startu se doslova přehnal přes Roberta Merhiho a už před sebe až do cíle nikoho nepustil.

Jediným drobným zádrhelem tak byl virtuální safety car v průběhu závodu, ani to však Fuoca nerozhodilo. Jakmile piloti dostali znovu zelenou, Ital se svým soupeřům opět začal vzdalovat. Jezdec juniorské akademie Ferrari předvedl na trati, která dosahovala teploty i 40 stupňů, téměř bezchybný výkon a právem si v posledním podniku sezóny dojel pro maximální počet bodů.

Delétraz sice neměl tak famózní začátek, když neudržel své třetí místo na roštu. Na vině však byla hlavně vysoká teplota motoru, která ho přibrzdila. Švýcar tak klesl na šesté místo. Měl smůlu, že kvůli problémům s DRS nemohli jezdci aktivovat toto zařízení, které pomáhá v předjíždění. Přes veškerou snahu se tak ze šesté příčky výše neposunul. I tak ale mohl být s posledním víkendem sezóny spokojen, když si pojistil celkově desáté místo.

V pořadí týmů se Charouz Racing System díky výsledkům obou závodníků celkově umístil na šestém místě. Výsledek debutové sezóny je tedy rozhodně důvodem k oslavě.

Reklama

Související témata:

Doporučované