Hlavní obsah

Upoutávka: Hledání tajného ministrova trezoru zavedlo reportéry do koupelny Jana Masaryka

V Masarykově koupelně: V upoutávce o natáčení rozmlouvají reportéři Seznamu Jiří Kubík a Jindřich Šídlo.

 

Reklama

Reportéři Zvláštního vyšetřování se v dalším dílu investigativního seriálu ocitají v bytě Jana Masaryka v pražském Černínském paláci.

Článek

Další část pátrání po stovkách milionů korun z doby vlády Miloše Zemana, které pocházely z předražených veřejných zakázek Ministerstva zahraničí a které jsou dodnes v oběhu, zavedla dvojici reportérů i do koupelny služebního bytu ministra. Právě zde mimochodem našel 10. března 1948 svou smrt Jan Masaryk.

Koupelna bytu měla být podle původních informací reportérů místem, kde měl svůj trezor i ministr zahraničí Jan Kavan. Právě za jeho éry (1998 až 2002) bylo ministerstvo spojováno s řadou skandálů, které se dodnes dotýkají řady politiků, kteří zůstávají na vlivných místech.

Reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík se v tomto dílu Zvláštního vyšetřování snaží zjistit, jaké peníze byly v roce 2000 nalezeny v Kavanově trezoru, proč se nikdy nevyšetřil případ předražených zakázek, jakou kariéru udělal v ČSSD člověk, který u toho tehdy byl a s čím Kavanovi pomáhal dnešní muž číslo 2 hnutí ANO, Jaroslav Faltýnek.

Pátý díl Zvláštního vyšetřování, na jehož natáčení se režisérsky podílí dvojice Filip Remunda a Vít Klusák, uvidíte na Seznamu už ve středu 14. prosince.

Reklama

Doporučované