Hlavní obsah

Hlinsko dokončuje biotopové koupaliště, otevře na konci června

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Hlinsko na Chrudimsku bude mít po desítkách let znovu v provozu koupaliště, nově v biotopové variantě. Město ho stavělo bez dotací a zaplatilo za něj kolem 40 milionů korun.

Článek

„Veřejnosti se otevře nejspíš na konci června,“ řekl starosta Miroslav Krčil.

Koupaliště pochází z roku 1959, od 80. let bylo zavřené. Běžné koupaliště, ve kterém se čistila voda chlorem, město přestavělo na biotopové. Vodu v něm čistí vodní rostliny. Čistící zóna je mimo koupací část.

„Biotopové koupaliště je méně nákladné. Provozně vychází také lépe. Koupací biotop také nabízí alternativu lidem, kteří jsou citliví na chlor,“ řekl Krčil.

Neobvyklou dominantou koupaliště je herní potok pro děti. „Myslím, že bude největším lákadlem areálu. Je tam skluzavka, 50metrový plavecký bazén s šesti drahami. Možností se tam vyřádit je spoustu. Jsou tam dvě nové budovy pro občerstvení a zázemím pro návštěvníky,“ řekl starosta.

V areálu je menší lanový park, další rekreační aktivity pro návštěvníky město postaví v příštích letech. Vstupné pro dospělé bude 60 korun. „Areál navazuje na park, který jsme vyčistili. Chceme, aby celý prostor fungoval jako rekreační zóna,“ řekl starosta.

Reklama

Doporučované