Hlavní obsah

Hollywood natočí film o thajských fotbalistech, v Anglii bude hitem American Idiot

Den očima Dominiky NovákovéVideo: Dominika Nováková

 

Reklama

Výběr událostí s datem 11. července, které zaujaly reportérku Dominiku Novákovou.

Článek

O příběhu mladých fotbalistů zachráněných z thajské jeskyně se bude točit hollywoodský film. S nápadem přišli producenti Michael Scott a Adam Smith. Podklady pro zfilmování příběhu sháněli už v průběhu záchranné akce. Točit se nebude v první řadě o samotných chlapcích, ale i o dvou britských potápěčích, kteří je v jeskyni objevili. Natáčení by mělo začít koncem roku 2019.

Jižní Korea pokračuje v boji proti takzvané kultuře přesčasů. Začala platit novela zákoníku práce, která zaměstnavatelům hrozí vysokými pokutami i tresty odnětí svobody za překračování maximální povolené pracovní doby. Ta se sníží ze 68 na 52 hodin týdně. Nová legislativa vyvolala diskuse i o tom, co vše se počítá do pracovní doby. Mnozí zaměstnavatelé si nejsou jistí, zda se do ní započítávají i pracovní večeře nebo třeba golf s klientem.

Píseň American Idiot se před příjezdem Donalda Trumpa do Velké Británie vrací do hitparád. Autoři kampaně žádají lidi, aby pomohli 14 let starou píseň protlačit díky hromadnému stahování do čela top ten singlů. Protestní akce patrně funguje - například v žebříčku bestsellerů ve Spojeném království na internetovém prodejci Amazon je American Idiot nyní první.

Se svojí finanční situací je spokojena jen přibližně polovina Čechů starších 30 let. Mezi spokojenými je více mužů než žen. Více spokojeni jsou lidé s vysokoškolským vzděláním a častěji Pražané. Vyplynulo to z průzkumu agentury STEM/MARK. Nenadálou výhru půl milionu korun by 36 procent lidí použilo na pořízení či rekonstrukci bytu. Dalších téměř 17 procent lidí by získané peníze investovalo do lepší dovolené.

Letošní červen byl pátý nejteplejší od roku 1961, kdy začali meteorologové sledovat průměrné měsíční teploty na českém území. Průměrná teplota v posledním školním měsíci dosáhla 17,5 stupně Celsia. Loňský červen byl o sedm desetin stupně teplejší a zůstává na druhém místě. Dosud nejtepleji bylo v červnu v roce 2003 s průměrem 19,4 stupně Celsia.

Reklama

Doporučované