Hlavní obsah

Hradec Králové zvýší výdaj na vánoční výzdobu o čtvrtinu na milion Kč

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice stotisícového Hradce Králové zvýší letošní výdaje na vánoční výzdobu města o čtvrtinu zhruba na jeden milion korun.

Článek

Vánoční osvětlení a výzdoba proti minulým letům přibudou například na Velkém náměstí, ve středu Benešovy třídy na sídlišti Moravské Předměstí a před největší hradeckou základní školou Štefánikova. Uvedla to dnes náměstkyně primátora pro finance a kulturu Monika Štayrová (ANO).

Vánoční stromy budou dva místo dřívějších tří. Stát budou na historickém Velkém náměstí a na Masarykově náměstí. Strom letos nebude na náměstí 28. října. „Je čím dál těžší sehnat kvalitní vzrostlé stromy, které by mohly být umístěné do kotevního systému. Ušetřené finance investujeme do rozšíření vánoční výzdoby a osvětlení,“ uvedla náměstkyně. Technické služby města budou stromy usazovat v úterý 24. listopadu.

Vánoční stromy budou opět od soukromých dárců. „Na Velké náměstí máme připravenou jedli ojíněnou z Pouchovské ulice, na Masarykovo náměstí bude instalován smrk ztepilý z Plačic,“ řekl Daniel Jeřábek z Technických služeb. Upozornil, že s přepravou stromů budou spojena omezení dopravy a parkování na Velkém a Masarykově náměstí a v ulicích Mýtská, V Kopečku, Vlčkovická nebo na Malém náměstí.

Rozsvícení vánočních stromů město plánuje na první adventní neděli 29. listopadu. „Zatím ještě nevíme, jakou formou rozsvěcení vánočních stromů provedeme. Musíme vše naplánovat v souladu s nařízenými vládními (epidemickými) opatřeními,“ uvedla Štayrová.

Reklama

Doporučované