Hlavní obsah

Hromadná nehoda u největší uzavírky na D1. Srazilo se osm vozů

Nehoda na D1.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Dálnici D1 se v místě nehody podařilo po dvou hodinách zprovoznit v levém jízdním pruhu.

Článek

Před největší letní uzavírkou na D1, která začala na mostě Vysočina u Velkého Meziříčí o víkendu, se hned ve druhý pracovní den stala hromadná nehoda, která na skoro dvě hodiny zcela zastavila provoz na dálnici.

Těsně před mostem, který se opravuje, se v 11:45 na 139. kilometru srazilo osm aut. Na místě byli dva zranění, zasahovat musel i vrtulník.

V místě před nehodou byla dálnice zcela uzavřená. Po zhruba dvou hodinách se podařilo zprovoznit levý pruh.

Polední nehoda souvisí s komplikovanou situací na mostě Vysočina u Velkého Meziříčí. Kvůli pracím na nejvyšším dálničním mostě je provoz ve směru na Brno svedený do jediného pruhu a před místem se tvoří kolony.

Videoreportáž Seznamu o největší letní uzavírce na D1:

Videoreportáž o situaci na nejvyšším mostě na D1, který se u Velkého Meziříčí opravuje.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

Právě do kolony vjela i auta, která se před polednem srazila. Nehodu podle policie způsobil řidič jednoho nákladního auta. „Nedobrzdil a ponarážel do aut, která byla před ním,“ sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Odpolední provoz na dálnici zkomplikovala další vážná nehoda na 114. kilometru dálnice. která se stala krátce po půl druhé. Ve směru na Brno vjelo osobní auto pod kamion. Také tam přistával záchranářský vrtulník a dálnice byla uzavřená.

Kolem čtvrté hodiny odpoledne měla nesouvislá kolona mezi 110. a 143. kilometrem D1 až třicet kilometrů.

Podrobnosti o opravě mostu ZDE:

Reklama

Doporučované