Hlavní obsah

Hudební konference Nouvelle Prague bude on-line a zdarma

Foto: pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Hudební konference a přehlídka Nouvelle Prague se letos uskuteční 31. října on-line a zdarma. Organizátoři přehlídky připravili přednášky, workshopy i setkání se zástupci festivalů, klubů, vydavatelství a hudebních médií.

Článek

„Vzhledem k současným vládním opatřením není možné uspořádat tradiční koncertní část setkání, proto z více než 130 přihlášených projektů vybrali desítku nejzajímavějších počinů. Těm dají prostor na webu a sociálních sítích,“ informovala programová ředitelka konference Anna Mašátová.

„Uvědomujeme si, že je situace v hudebním průmyslu nesmírně složitá. Rozhodli jsme se proto konferenci zpřístupnit zdarma. Letos se více zaměřujeme na česko-slovenskou scénu, budou diskutována možná řešení a východiska z krize, finanční podpora sektoru, ale také například ekologické přístupy pořádání hudebních akcí, jak mohou hudebníci a pořadatelé zlepšit komunikaci na sociálních sítích a Youtube či kde a jak žádat o finanční podporu,“ uvedla Mašátová.

Nouvelle Prague otevře letos řadu témat. Ředitelé festivalů Rock for People a Pohoda Michal Thomes a Michal Kaščák proberou s hosty, jaký je jejich výhled na sezónu 2021, Dan Dudarec (Minority Records), Petr Ostrouchov (Animal Music), David Landštof (Tranzistor) a Shina (Slnko Records) se zaměří na vydavatelství, distribuci a synchronizaci.

Jak vypadá současná česká rapové scéna a jaké trendy budou udávat směr proberou Jakub Šíma (Full Moon Magazine, Radio Wave), Hugo Toxxx, Daniel Nádler (Kolektiv X) a Annet X. Hudebnice a producentka Margo vyzpovídá zástupce hudebních médií - Janu Kománkovou, Michala Pařízka, Honzu Vedrala a Zdeňka Lichnovského.

Zástupci Nouvelle Prague se s Davidem Čajčíkem (Heartnoize Promotion, Roxy), Davidem Urbanem (D Smack U), Balászem Soósem (A38) a Stevem Zappem (ITB) podívají na to, jak proměnila koronavirová krize zajišťování koncertů. O tom, jak se daří klubům v ČR a na Slovensku, budou diskutovat Vašek Kokeš (Fource Entertainment), Martin Kozumplík (Brněnská asociace clubové hudby) a Tibor Zelenay (Asociace hudobných klubov ). Program konference a online přenos je na www.nouvelleprague.com.

Nouvelle Prague sledují hudebníci, manažeři kapel, promotéři a organizátoři hudebních akcí a festivalů i reprezentanti médií. Akce si klade za cíl výchovu a rozvoj hudebního sektoru, propojování muzikantů s profesionály hudebního průmyslu a prezentaci nových tuzemských i zahraniční talentů.

Reklama

Související témata:

Doporučované