Hlavní obsah

I za vajíčky a mlékem stojí utrpení hospodářských zvířat, říká o veganství blogerka Dewii

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Shopaholic Nicol si tentokrát do centra pozvala blogerku Dewii.

Článek

„Nejde jenom o stravu, ale o způsob života,” říká blogerka Karolína Rathousová alias Dewii, která prostřednictvím svého blogu propaguje veganskou výživu a životní styl jako takový. Do dalšího dílu pořadu V centru si ji pozvala moderátorka Shopaholic Nicol. Ptejte se společně s ní na našich sociálních sítích.

Dewii se snaží vyvracet mýty, že veganství je náboženství, dieta nebo trend. Radí, čím nahradit živočišné produkty, jak sestavit jídelníček a také jak se vyrovnat s tím, když vás okolí včetně rodiny odrazuje. S rodiči to podle ní může být běh na dlouhou trať.

Ona sama tvrdí, že jí živočišné produkty chutnaly, k rozhodnutí stát se vegankou ji vedly čistě etické důvody. „I za vajíčky a mlékem stojí utrpení hospodářských zvířat,” říká Dewii, která nezůstává jen u stravy - nepoužívá kosmetiku a čisticí prostředky, jež jsou testovány na zvířatech, nenosí kůži, vlnu či hedvábí a vyhýbá se cirkusům nebo zoologickým zahradám.

Své rady a tipy shromáždila také v knize Veganův průvodce. Nechybí v ní seznam živočišných aditiv v potravinách, netestované kosmetiky a veganských sladkostí.

Existuje nějaká potravina, ke které ještě nenašla vhodnou alternativu? Dokázala by si vybrat jídlo v běžné restauraci? A jaký má názor na veganství u dětí?

Pořad V centru sledujte každou středu od 20:00 na Televizi Seznam a na Facebooku. Jak televizi naladit, poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované