Hlavní obsah

Internet se baví. Mourinho vyrazil do Ruska na hokej a praštil sebou o led. Vrátí se do Interu?

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

José Mourinho se jako čestný host zúčastnil zápasu KHL, krátce po čestném buly mu na ledě uklouzly nohy.

Reklama

Po vyhazovu z Manchesteru United zůstává legendární trenér José Mourinho bez práce. A třebaže se spekuluje o jeho možném návratu do Interu, objíždí zatím po světě i jiné než fotbalové akce. V pondělí byl Portugalec čestným hostem utkání hokejové KHL mezi Omskem a Petrohradem, video ze zápasu teď baví lidi na sociálních sítích. Mourinho totiž nezvládl čestné buly a na kluzkém ledě sebou práskl o zem.

Článek

Hokejová KHL od pondělního rána žila čestnou návštěvou. Na sociálních sítích promovala fotky Josého Mourinha, který přijal pozvánku Avangardu Omsk. Při dopoledním rozbruslení navštívil kabinu týmu, sledoval trénink a vrcholem měla být jeho účast na večerním šlágru ligy mezi Omskem a Petrohradem.

Mourinho je po prosincovém vyhazovu z Manchesteru United bez práce, a tak se v Rusku těšil velké pozornosti fanoušků. Legendární trenér dostal i příležitost vhodit čestné buly. A to nedopadlo úplně dobře.

Fotbalový kouč při něm ukázal, že hokeji příliš nerozumí a podobného ceremoniálu se zúčastnil poprvé v životě. Když mezi zkřížené hole vhodil puk, zatleskal a vydal se na cestu ke střídačkám. Jevgenij Medveděv a Pavel Dacjuk se od něj podání ruky nedočkali. To nejhorší přitom ještě přišlo...

Mourinha zradil shrnutý červený koberec, při prudké otočce mu totiž podjely nohy a plácl sebou o zem před zaplněnou arénou ve městě Balašicha v Moskevské oblasti, kam se Omsk kvůli technickým problémům vlastní haly musel před sezonou nuceně odstěhovat.

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů posléze zápas sledoval v lóži s trenérem ruské fotbalové reprezentace Stanislavem Čerčesovem a viceprezidentem ruské hokejové federace Romanem Rotenbergem. Zájem o něj měli i fanoušci, ti se na něj vrhali i o přestávce a žádali Mourinha o společné fotografie.

Zahraniční tisk mezitím spekuloval o Mourinhově budoucnosti. Mluví se třeba o tom, že by se 56letý trenér mohl vrátit do Interu Milán. Zájem znovu trénovat tým, se kterým v sezoně 2009/10 vyhrál Ligu mistrů, potvrdil sám Portugalec.

V úterý, jen den po nečekané návštěvě hokejového zápasu v Rusku, ale Mourinho řešil úplně jiné trable. Soud ve Španělsku jej odsoudil k ročnímu podmíněnému trestu za krácení daní podobně jako v minulosti Lionela Messiho nebo Cristiana Ronalda.

Reklama

Související témata:

Doporučované