Hlavní obsah

Jak na fanoušky jinak? Kapela Jelen vydala s novým albem i zpěvník

Ve zpěvníku kapely Jelen jsou texty k písním i příběhy hudebníků.Video: Zuzana Nováková

 

Reklama

Kapelu Jelen čekají během následujících týdnů koncerty na Slovensku, v prosinci pak vyrazí na krátké vánoční turné s vrcholem v pražském Foru Karlín. Kromě toho pro fanoušky připravila koncertní dvojalbum a také zpěvník se všemi „jeleními“ písněmi.

Článek

V novém zpěvníku fanoušci najdou všechny texty, akordy, fotografie, příběh kapely i zajímavosti ze zákulisí. O jeho grafické zpracování se postaral sám zpěvák Jindra Polák. „Já jsem se nějakých dvanáct nebo čtrnáct let živil jako grafik a poslední dobou tuhle práci vždycky rád opráším a hrozně rád vyrábím nějaké věci.“

Polák kromě zpěvníku dělá i obaly k deskám kapely nebo vymýšlí plakáty. Knížka pro něj byla výzvou. A vznikla kvůli fanouškům, kteří se kapely stále ptali, kde najdou její akordy. „Už delší dobu jsme o tom uvažovali a teď se nám podařilo všechno zorganizovat a ten zpěvník vyrobit a pustit do oběhu, takže z něj máme hroznou radost.“

Kromě zpěvníku pokřtila kapela Jelen dvojalbum se záznamem loňského koncertu v pražské Lucerně. Tam Jelen pokřtil desku Vlčí srdce a zahrál i všechny osvědčené hity. Koncertu tehdy přihlíželo dva a půl tisíce diváků. Jedinečnou atmosféru večera, naplněnou proslulou jelení energií a čirou radostí z muziky, nyní mohou okusit i ti, kteří na místě nebyli.

Teď čeká kapelu Jelen koncertní šňůra, jež započne koncem listopadu na Slovensku. V prosinci odehraje pět koncertů v České republice. V Brně jsou termíny dva, na ten první se vstupenky velmi brzy vyprodaly.

„Kromě Brna hrajeme také v Ostravě a Havlíčkově Brodě. V Praze budeme ve Foru Karlín 17. prosince. Někde ještě lístky jsou, takže vás moc rádi uvidíme.“ Půjde o dosud největší samostatný koncert v historii kapely. Hosty vánoční šňůry budou zpěvačka Debbi & Her Orchestra a tradičně také Kateřina Marie Tichá.

Reklama

Související témata:

Doporučované