Hlavní obsah

Jak nakrmit žirafu a proč želva nesundá krunýř. Tipy na to, jak si děti užijí návštěvu zoo

Zoologické zahrady nabízejí programy, na které děti nikdy nezapomenou. Třeba krmení žiraf v Safari Parku Dvůr Králové.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. V něm deník téměř osmiměsíčního miminka a rady, jak na první rýmu u dětí. A také pravidelné varování před „divnými“ větami okolí a tip na výlet.

Článek

Všechny děti milují zoo. Tentokrát jsme si ji ale prošli trochu jinak. Safari Park Dvůr Králové totiž nabízí bohaté vzdělávací programy pro děti už od 3 let. I takto malé děti tak mohou díky poutavému a názornému vyprávění snadno pochopit, proč chránit ohrožené druhy a dozvědět se o zvířatech něco bližšího. A na kontaktní zvířata z Darwinovy stanice si třeba i sáhnout.

„Byla by škoda, aby děti procházely kolem okapi a nevěděly, že vlastně koukají  na pralesní žirafu, nevěděly, že je vzácná a že si dokáže jazykem vyčistit uši. Nejlépe se učíme, když si můžeme věci ohmatat a prožít na vlastní kůži, k tomu slouží naše programy pro školy nebo programy Zadními vrátky pro dospěláky a rodiny,” říká Markéta Grúňová ze Safari Parku Dvůr Králové.

Další program zase ukazuje dětem i rodičům jiné zákulisí zoologické zahrady. Mohou si tu vyzkoušet, jaké to je hledět žirafě z očí do očí a zkusí ji přilákat na šťavnaté listí.

Máte tip na další výlet pro děti? Dejte vědět prostřednictvím aplikace Videokomentáře nebo na Instagramu @mamablog_eda.tob. 

Reklama

Související témata:

Doporučované