Hlavní obsah

Jak se bydlí v nejvyšší obytné stavbě světa? Podívejte se na první fotky

Foto: Wordsearch/Cover Images

Nejvyšší obytná budova světa.

Reklama

Newyorský mrakodrap Central Park Tower je od loňska doslovnou špičkou mezi rezidenčními budovami. Nad proslulým parkem ční ve výšce téměř půl kilometru. A veřejnost si teď poprvé může prohlédnout jeden z jeho stamilionových bytů.

Článek

Loni v září oznámil developer rezidenčních, komerčních a pohostinských nemovitostí Extell Development Company, že dokončil svůj 473 metrů vysoký skvost, který se pyšní titulem nejvyšší obytné stavby světa. Nestojí nikde jinde než na 57. ulici slavné miliardářské čtvrti v New Yorku, zvané Billionaire’s Row.

Dvě ložnice nejmíň

Při své výšce má mrakodrap Central Park Tower celkem 131 pater, luxusní rezidence ale začínají až od 32. podlaží. Poněkud delší cestu výtahem vynahradila stavební firma obyvatelům tím, že apartmány se jim díky výhledu skutečně vyplatí. Ty nejmenší mají „pouze“ dvě ložnice a plochu 133 metrů čtverečních, největší pak i osm ložnic a výměru do 1625 metrů čtverečních.

První majitelé se do budovy začnou stěhovat ještě v letošním roce, píše magazín Business Insider. Ceny až 179 rezidencí se v přepočtu pohybují zhruba od 152 milionů do 1,38 miliardy korun.

+6

Extell minulý týden vůbec poprvé zveřejnil fotky interiéru jednoho z apartmánů, jeho vybavení i výhledů na New York a Central Park. Při celkové ceně zhruba 385,5 milionu korun se jedná o jeden z „levnějších“ bytů, který se nachází ve 43. patře. Má tři ložnice a tři a půl koupelny při výměře asi 316 metrů čtverečních.

Kov, sklo a mramor doplňuje dub ve světlém odstínu. Svojí prostorností má rezidence maximalizovat prožitek z výhledu na jeden z nejznámějších parků na světě, jejž nabízejí vysoká okna v každé místnosti – jednoduchou, leč luxusní koupelnu nevyjímaje.

Reklama

Doporučované