Hlavní obsah

Jak se nastartovat po dovolené? Nepijte alkohol a těšte se, vzkazují byznysmeni

Majitelé firem a manažeři dávají tipy, jak se rychle vrátit do práce.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šéf Komerční banky Jan Juchelka, zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková nebo miliardář a šéf stavebnin DEK Vít Kutnar. Podívejte se na video, v němž dávají rady, jak se rychle po létě vrátit naplno do práce.

Článek

Generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka má diář v těchto dnech plný. „Můj kalendář je od chvíle, kdy jsem se vrátil z dovolené, plný schůzek a jednání. Můj recept je proto skoč do vody a plav,“ řekl s úsměvem pro Seznam Zprávy Jan Juchelka.

První dáma české e-commerce Simona Kijonková si vždy během letních prázdnin dopřává se svými třemi dětmi digitální detox. Odjíždí s nimi na dovolenou a není na příjmu. „Po tomto digitálním detoxu si teď dávám detox, řekněme, metabolický. Už je to pár týdnů, co nepiji alkohol, soustředím se na stravu a očistu těla. Piji po ránu zelený čaj. Všem to doporučuji, okamžitě se to odrazí na pleti. Vypadáte svěží, tělo je odpočaté, dobře spíte,“ popisuje spolumajitelka a zakladatelka Zásilkovny, která jen za první půlrok meziročně zdvojnásobila obrat téměř na miliardu korun.

Digitální detox během dovolené radí také vědec Pavel Majer z Ústavu organické chemie a biochemie. „To není asi žádné velké moudro, aspoň do jisté míry se na dovolené odstřihnout a ne neustále sjíždět e-mail a pracovní záležitosti, protože člověk se musí zrestartovat, protože se ani nezrelaxoval, říká Pavel Majer. Hromada nevyřízených věcí, do kterých se člověk musí po návratu znovu ponořit, je podle něj nejjistější cesta k návratu do běžného koloběhu: „Nic jiného pak nezbude než se znovu restartovat,“ dodává úspěšný vědec.

Jak to vidí Vít Kutnar, zakladatel největší sítě stavebnin DEK a jeden z nejbohatších Čechů? Nebo Soňa Porubská, generální ředitelka tuzemské farmaceutické jedničky Zentiva? Podívejte se na jejich rady v našem videu.

Reklama

Doporučované