Hlavní obsah

Jak ukočírovat superhrdinské mimino? Dabéři Úžasňáků vypráví příběhy o dětech

Jaké šílené dětské příběhy si vybaví dabéři filmu Úžasňákovi?Video: Dominika Nováková, AP, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Po dlouhých 14 letech přichází do kin druhý díl animáku Úžasňákovi. Fanoušci rodiny superhrdinů se tentokrát opravdu načekali. Příběh začíná tam, kde minule skončil. Na scénu ovšem přichází nový padouch a Úžasnákovi postupně přicházejí na všechny superschopnosti svého nejmladšího syna Jack Jacka.

Článek

A jestli si ještě vzpomínáte na konec prvního dílu, víte, že jako dítě superhrdiny jich má malý Jack Jack opravdu požehnaně. Dokáže se teleportovat, prolézt stěnou a z očí mu svítí lasery - prostě dokáže udělat rodičům život ještě náročnější. Hlavně svému tátovi panu Úžasňákovi, který má ve druhém dílu filmu roli otce v domácnosti, zatímco jeho žena, Elastička, bojuje proti zločinu. I péče o normální dítě ale není vždy jednoduchá. S tím má zkušenosti i Samuel L. Jackson, který v Úžasnácích propůjčil hlas rodinnému příteli Mražounovi. Jednou při hlídání dcery zaslechl takové divné zvuky.

„Dal jsem ji do postele ve druhém patře. Já jsem seděl v přízemí a četl jsem si knihu. A najednou jsem slyšel takové tu tu tu tu tu tu tu. To ona si stoupla na vrchol schodů, takhle narovnala tělo a sklouzla se po těch schodech dolů. A to byly ty rány. Byl to prostě její způsob dopravy. Ale poprvé, když jsem to viděl, mě to trochu vyděsilo,” směje se Samuel L. Jackson.

Catherine Keenerová a Bob Odenkirk hrají ve filmu sourozence, kteří pomáhají rodině Úžasňákových zalíbit se znovu veřejnosti bojem proti zločinu. Odenkirk vzpomíná na párty, kterou jako malý pořádal doma pro svoje spolužáky. „Pozval jsem skoro všechny děti ze třídy, bylo nás asi 14 osmiletých dětí. Řekli jsme rodičům, že oni tam zůstat nesmějí. A náš dům byl na stráni, kolem něj samé nebezpečí a teď tam máte tolik dětí v tomhle věku. Všichni tam běhali jako šílení. To byla noční můra! Nejhorší dvě a půl hodiny mého života. Všechno, co jsem dělal, že jsem běhal kolem domu a pořád křičel: Co tam děláš?! Nepokládej to na zem?! Jak ses dostal do zahrady?! Všichni to přežili, ale byla to noční můra,” říká Bob Odenkirk.

Noční můra je i péče o dvě pubertální děti a jedno superhrdinské mimino pro pana Úžasňáka. O záchranu světa se ve filmu The Incredibles 2 stará hlavně jeho manželka. Nakonec se ale rodina s kamarádem Mražounem přeci jenom budou muset dát opět dohromady. Film jde do českých kin už 2. srpna.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované