Hlavní obsah

Jak zvládat trému před vystoupením? Svůj recept prozradil zpěvák Thom Artway

Zpěvák Thom Artway navštívil studio Slavných.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Písničkář Thom Artway - vlastním jménem Tomáš Maček – se etabloval písní I Have No Inspiration. Debutové album Hedgehog mu vyneslo dvě Ceny Anděl (Zpěvák roku a Objev roku) a nominaci na Objev roku v anketě popularity Český slavík. Zkušenosti získává buskingem, pouličním hraním, kde je kontakt s publikem bezprostřední a intenzivnější.

Článek

Přestože už má Thom za sebou několik úspěchů, sám sebe popisuje jako kluka z Moravy, který přijel do Prahy hrát na ulici, pak jel do světa a vydal u toho dvě alba. Ovšem začátky nebyly tak jednoduché. Tomáš totiž trpí trémou, a to dokonce ještě dnes. Vůbec nejhorší však prý bylo jeho první vystoupení: „Bylo mi osmnáct a hrál jsem na pražské Kampě. Před vystoupením jsem si musel dát dvojku vína, abych byl vůbec schopný to odehrát,“ směje se dnes mladý zpěvák.

Během dvou let vydal dvě alba a na to druhé sbíral inspiraci na Sumatře: „Jel jsem tam zevlit a tvořit. Napsal jsem tři texty a přivezl spoustu nahrávek a nápadů. Bylo to plodné,“ míní Thom. Jestli tomu tak skutečně bylo, můžete ohodnotit právě v těchto dnech, kdy se nová deska objevila na prodejních pultech.

Jaké vztahy má s dalšími muzikanty a kteří nadaní zpěváci se objevili na nové desce? Tak na to se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Thom Artway

Doporučované