Hlavní obsah

Jako kotlíkové dotace. Poslanec Juchelka odhalil plán, jak přidat vícečetným rodinám na větší auto

Poslanec za ANO Aleš Juchelka o podpoře vícečetných rodin.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Ekonomika rodiny se láme u třetího dítěte, dvě děti ještě do menšího bytu vtěsnáte, ale třetí už je problém. To samé u auta. Proto chceme podpořit vícečetné rodiny,“ říká ve Výzvě poslanec zvolený za ANO Aleš Juchelka. Právě on má v Babišově hnutí na starost rodinnou politiku a pracuje na plánu, jak větší rodiny podpořit.

Článek

„Každý stát by se měl postavit za své rodiny a říct, že jsou pro něj hodnota,” argumentuje Juchelka. Plán zatím nemá přesné obrysy. Poslanec si ale představuje, že by na pomoc dosáhly všechny vícečetné rodiny. Podmínkou je, že jeden z rodičů musí pracovat.

„Vždycky když přicházím s tímto nápadem, tak se semele spousta názorů o tom, že zase budeme podporovat nepřizpůsobivé. Ne, my chceme podporovat aktivní rodiny, které se starají o své děti a na které se svým způsobem zapomíná,“ upřesňuje.

Celý pořad Výzva s Alešem Juchelkou:

Babišův poslanec Juchelka: Je to hra nervů. A kdo z toho má prospěch? Pan prezident.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

Jako kotlíkové dotace

Chtěl by, aby peníze na podporu rodin s více dětmi šly čistě z evropských fondů. „Tak, jako třeba fungují kotlíkové dotace, které se přes krajské úřady dostanou přímo k jednotlivým žadatelům,“ plánuje Juchelka. Návrh zatím ale teprve diskutuje s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou (za ANO) a šéfkou státní kasy Alenou Schillerovou (za ANO).

Jak hodnotí atmosféru v hnutí ANO ? Jak poslanci vnímají současnou vládní krizi? A kde vidí hranice podpory Andreji Babišovi?

Podívejte se na celý pořad Výzva s Alešem Juchelkou.

Reklama

Doporučované