Hlavní obsah

Jaroslav Bednář ukončil hráčskou kariéru. O pozici v managementu Mountfieldu HK bude jednat

Po prohraném semifinále s Třincem ukončil Bednář v jednačtyřiceti letech kariéru.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Jednačtyřicetiletý hokejista Hradce Králové Jaroslav Bednář ukončil po prohraném semifinále s Třincem kariéru. K rozhodnutí došel už v průběhu letošní sezóny, hlavním důvodem byl útočníkův zdravotní stav. Budoucnosti v managementu hokejového klubu z východu Čech se Bednář nebrání, jednání ho čekají ve středu.

Článek

Už v průběhu základní části hokejové extraligy Jaroslav Bednář naznačoval, že je letošní sezóna jeho poslední. Svá slova potvrdil po šestém semifinálovém zápase. Ten jeho Mountfield prohrál s Oceláři Třinec 1:2 po prodloužení a sezóna tak Východočechům skončila.

„Přišel čas věnovat se jiným aktivitám. Už mi není dvacet a tělo si řeklo dost," popsal Bednář. Jednou ze zmiňovaných aktivit by mohlo být pokračování v královehradeckém klubu. Místo ledu by se vítěz extraligy z roku 2008 mohl ukázat v managementu Mountfieldu HK. Podle informací Seznamu by měl Bednář zaujmout místo sportovního manažera. Tu v klubu momentálně nikdo nezastává.

Pokud hradecký hokejový klub Bednářovi takovou pozici nabídne, bránit se jí nebude. „Teď mě čekají dva dny volna. Ve středu máme schůzku. Uvidíme, jestli od vedení klubu přijde nějaký impuls," řekl Bednář.

Za Hradec Králové odehrál Jaroslav Bednář poslední tři sezóny, dvě z toho jako kapitán. Hráčská kabina Východočechů tak bude muset vyřešit, kdo z hráčů bude kapitánem pro nadcházející sezónu. Sám Bednář má o svém následovníkovi poměrně jasno. „Asi Petr Koukal, ten se v sezóně ukázal jako vůdčí osobnost," uzavřel Bednář.

Jaroslav Bednář za sebou má bohatou kariéru. Kromě české extraligy, kde mimo hradecký dres nastupoval i za Slavii, Spartu a Plzeň, odehrál i 120 zápasů v NHL. Několik sezón odehrál i v Rusku a ve švýcarské lize. Na titul extraligového mistra se mu podařilo dosáhnout v roce 2008 s pražskou Slavií.

Reklama

Doporučované