Hlavní obsah

Jeden z posledních zápasů Balea za Real? I výkony Velšana si můžete užít v přenosu Televize Seznam

Real Madrid chystá v létě přestavbu kádru.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Souboj Bílého baletu s Athletikem Bilbao odvysílá Televize Seznam v neděli od 16:00.

Článek

Španělský Real Madrid se letos trápí. Bílý balet do konce sezony hraje už jen o druhé místo v La Lize a staronového kouče Zinédina Zidana čeká v létě spousta práce. Jednak musí vylepšit herní projev a také tým oživit příchody nových hráčů.

Jeden z posledních zápasů Realu před plánovanou revolucí můžete sledovat v neděli i na Televizi Seznam. Od 16:00 vysíláme duel Bílého baletu proti Athletiku Bilbao za účasti Luboše Kozla, současného kouče české reprezentace do osmnácti let a bývalého dlouholetého obránce Slavie Praha.

Nejdražší fotbalista v historii přestupové politiky Realu Madrid může začít hledat kupce na svůj dům v Madridu. Kouč Zinédine Zidane s Velšanem nepočítá a madridský klub podle španělských médií už stanovil částku, kterou by si za Balea představoval. Otázkou je, zda bude někdo ochoten za devětadvacetiletého fotbalistu zaplatit 130 milionů eur.

„Gareth je ve Španělsku spokojený a neplánuje návrat do Anglie, ale nemohu zaručeně říct, jaká bude jeho budoucnost,“ mlžil na začátku dubna Baleův agent Jonathan Barnett.

Real chce Velšana podle španělských médií vyměnit za Paula Pogbu z Manchesteru United. Nicméně Bílý balet má údajně v hledáčku také Christiana Eriksena z Tottenhamu, takže ve hře může být také návrat Balea do Spurs. Navíc dánský reprezentant upřednostňuje přestup do Realu Madrid před Manchesterem United, který o něj rovněž usiluje.

„Paul Pogba by mohl hrát v každém týmu na světě, protože je to unikátní hráč. Takže bychom byli rádi, kdyby přišel,“ odpovídal nedávno Brazilec Casemiro na otázku ohledně svého času nejdražšího fotbalisty planety.

S Realem Madrid je dlouhodobě spojován také Eden Hazard z Chelsea, za kterého Chelsea požaduje minimálně 100 milionů eur. To by v dnešních cenových relacích nebyla až tak přemrštěná částka, kdyby tedy Belgičanovi nekončila za rok smlouva.

„Eden je můj nejlepší kamarád ve fotbalovém prostředí, nevím sice, jestli přijde do Madridu, ale pokud vím, tak chce přestoupit do Realu,“ prozradil Thibaut Courtois nedávno na svého kolegu z belgické reprezentace.

Jenže Real Madrid po odchodu Cristiana Ronalda potřebuje hlavně góly. Letos střílí pravidelně branky pouze Karim Benzema. Francouz dosud jako jediný v Realu vstřelil dvouciferný počet branek. I proto si Bílý balet podle deníku Marca vyhlédl Luku Joviče z Frankfurtu. O srbského útočníka stojí údajně také Barcelona, ale samotný hráč má upřednostňovat Real.

Jedno je jisté. Zidana čeká vedle práce na zlepšení herního projevu Realu také velmi rušné léto na přestupovém trhu.

Reklama

Související témata:

Doporučované