Hlavní obsah

Nejslavnější podklouznutí v historii. Co se vlastně legendě Liverpoolu tenkrát stalo?

Bývalý dlouholetý kapitán Liverpoolu Steven Gerrard podklouzl před pěti lety v tu snad nejnevhodnější chvíli.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Přesně před pěti lety zažil Steven Gerrard nejhorší okamžik ve své fotbalové kariéře. Podklouznutí bývalého dlouholetého kapitána Liverpoolu využil Demba Ba a poslal Chelsea do vedení. Liverpool i kvůli této porážce nakonec závod o titul s Manchesterem City prohrál. Los probíhajícího ročníku Premier League určil, že Liverpool narazí na Chelsea ve stejné situaci jako před pěti lety, tedy v době, kdy se na čele Premier League přetahuje s Manchesterem City o titul. Šlágr Premier League mezi Liverpoolem a Chelsea vám nabídneme na Televizi Seznam od 17:00.

Článek

Už není čas na další podklouznutí! Takto píší britská média o nedělním zápase Liverpoolu s Chelsea. Tamní žurnalisté narážejí na velkou osobní sportovní tragédii Stevena Gerrarda. Bývalý dlouholetý kapitán Liverpoolu v závěru první půle v duelu proti Blues podklouznul a nabídl tak soupeři samostatný únik, který Demba Ba zakončil gólem.

„Co mám zprávy, tak to Gerrarda mrzí dodnes. Už si přesně nevzpomínám, jak to bral hned po zápase, protože jsem se spoluhráči slavil výhru,“ vzpomíná Tomáš Kalas na svůj debut v dresu Blues. „Myslím, že se tahle rána nikdy nezacelí, protože už to nemůžu změnit,“ potvrdil Gerrard Kalasova slova nedávno pro Skysport.com.

Český stoper nastoupil před pěti lety v obranné čtveřici po boku Branislava Ivanoviče, Ashleyho Colea a Césara Azpilicuety. „Když se mě někdo ptá, kolikrát jsem hrál za Chelsea, tak mu řeknu: Mockrát ne, ale pamatuješ si, jak Gerrard podklouzl, tak v tom zápase jsem hrál,“ pokračuje s úsměvem současný stoper Bristolu, ve kterém hostuje právě z Chelsea.

Ve zmíněné sezoně 2013/2014 se Liverpool přetahoval o titul s Manchesterem City, stejně tak jako v probíhajícím ročníku. „Liverpool mohl vyhrát titul, třeba by ho nakonec nevyhrál ani bez toho podklouznutí, ale my jsme jim to ukončili,“ doplňuje Kalas.

Fotbalové přenosy v TV Seznam

14. dubna Liverpool – Chelsea

21. dubna Real Madrid – Bilbao

27. dubna AS Řím – Cagliari

4. května: Brémy – Dortmund

Český reprezentant, který do konce května hostuje v Bristolu, v pokročilé fázi sezony stejně jako v minulých letech neví, kde stráví příští ročník. „Už jsem si na to naštěstí zvyknul, do Chelsea se vrátím na přípravu, ale to je jediné, co zatím vím. Bohužel to tak je každý rok, není to nic příjemného,“ vysvětluje svou situaci fotbalista, kterému v Chelsea končí smlouva v roce 2021.

Anketa

Kdo získá titul v Premier League?
Liverpool
64,2 %
Manchester City
35,8 %
Celkem hlasovalo 562 čtenářů.

Na to, jak si povede Kalasův kmenový klub na hřišti Liverpoolu, se můžete podívat už v neděli od 17:00 na Televizi Seznam. Studio moderuje Jindřich Šídlo za účasti Luďka Mádla a hosta Ladislava Maiera. Komentuje duo Jiří Hošek a Jaromír Bosák.

Reklama

Doporučované