Hlavní obsah

Jídlo jako hlavní spouštěč onemocnění. Kdy se potravina mění v jed?

Jídlo jako lék i zabiják. Jak moc jídlo ovlivňuje naše zdraví?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Světová zdravotnická organizace nedávno vydala prohlášení, ve kterém zmiňuje, že více než tři čtvrtiny nemocí souvisí s jídlem a u poloviny jde dokonce o hlavní spouštěč. Proč nám mnohé ze základních potravin spíš škodí, než prospívají?

Článek

„Vlastní problém spočívá v tom, že v našem střevě žijí miliardy mikroorganismů a ty se podílejí na celém trávicím procesu. Tedy zpracovávají potraviny, vyrábějí spousty látek. Vlivem našeho životního stylu v podobě antibiotik či stresu dochází masově k porušení tohoto společenství. A když jim dáte potravinu, tak ony i z normální potraviny dokáží při té chybné sestavě vytvořit velmi závažný jed,“ varuje jeden z nejznámějších českých lékařů v oblasti přírodní medicíny, doktor Josef Jonáš.

Dá se tedy obecně říct, jakým potravinám se vyvarovat? Nejen to se dozvíte v úvodním videu. Jde o rozhovor z pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované