Hlavní obsah

Jihomoravský kraj má pracovní portál pro všechna školská zařízení

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový portál, který nabízí volná místa ve školství na celé jižní Moravě, spustil Jihomoravský kraj prostřednictvím své organizace Středisko služeb školám.

Článek

Inzerovat na něm mohou zdarma nejen školy, ale i lidé, kteří práci ve školství hledají, řekli dnes novinářům zástupci kraje. „Doufáme, že v situaci, kdy platy učitelů rostou a panuje politická shoda na tom, že mají růst i dál, a kdy do školství mohou vstupovat díky novele zákona i lidé z jiných profesí, se nám podaří přitáhnout do škol na jihu Moravy nové lidi. I ve školství v současné době probíhá generační obměna a náročné podmínky posledního roku ji urychlily,“ uvedl náměstek hejtmana pro vzdělávání Jiří Nantl (ODS).

Do systému na doméně www.educationjobs.cz mohou školy v kraji vkládat volné pozice, které potřebují obsadit, nebo mohou vybírat z uchazečů, kteří práci ve školství hledají. „Chceme takto na jednom místě sjednotit všechny nabídky práce ve školství. Nabídka platí pro všechna školská zařízení v kraji včetně těch, které kraj nezřizuje,“ doplnila ředitelka Střediska služeb školám Leona Sapíková.

Projekt vzniká za podpory brněnských vysokých škol, které o něm budou informovat své absolventy. „Budeme na Asociaci krajů nabízet využití tohoto systému i pro jiné kraje. Chceme aby lidé tak, jako přicházejí na jih Moravy pracovat ve výzkumu nebo v inovačních firmách, přicházeli pracovat do školství,“ dodal Nantl.

Na jihu Moravy je 1150 škol a školských zařízení, pracuje v nich 34.000 lidí. Kraj je zřizovatelem zejména středních škol.

Reklama

Doporučované