Hlavní obsah

Zápas, který vydělá miliardu: Legendární boxer Kličko padl

Foto: ČTK

Vladimir Kličko vs. Anthony Joshua: Zápas trval jedenáct kol, na konci se radoval sedmadvacetiletý Brit.

Reklama

Devadesátitisícový stadion ve Wembley v Londýně zažil v sobotu po jedenácté hodině večerní dlouho očekávaný boxerský duel. V něm se střetla legenda Vladimir Kličko s mladším vyzyvatelem. A byl to Anthony Joshua, kdo po jedenácti kolech odcházel s tituly mistra světa hned tří organizací.

Článek

Anthony Joshua versus Vladimir Kličko. Zraky fanoušků se upínaly na londýnské Wembley, kde krátce před půlnocí padla jedna z největších legend boxu.

Jednačtyřicetiletý Ukrajinec, mladší bratr boxerské legendy Vitalije, patří v oblíbeném bojovém sportu mezi stálice. V osmašedesáti profesionálních zápasech odešel poražen pouze čtyřikrát. Zbylá utkání vyhrál a stal se několikanásobným mistrem světa v těžké váze.

V sobotu jej čekala nová výzva. Dost možná poslední. Do ringu proti němu nastoupila mladá krev, sedmadvacetiletý Brit Anthony Joshua. V osmnácti zápasech ani jednou neprohrál.

Sázkové kanceláře jej dopředu favorizovaly. Sám Kličko se označil za outsidera souboje.

Nakonec svou kůži nedal vůbec lacino, vydržel jedenáct z dvanácti kol. V posledním z nich byl však dvakrát počítán a rozhodčí zápas ukončil technickým K.O. Joshua to dokázal i po devatenácté. Vybojoval tituly mistra světa hned od tří organizací.

Zápas byl mimořádně sledovaný - podobně jako legendární duely v minulosti - bitva Muhammada Aliho s Joem Frazierem v Manile v roce 1975 nebo duel Tysona s Holyfieldem z Las Vegas roku 1996.

Pořadatelé propočetli, že souboj může vydělat až 42 milionů liber, což je v přepočtu více než 1,3 miliardy korun.

Joshua vs. Kličko: Pusťte si pozvánku k zápasu.Video: Oliver Sálus

Reklama

Související témata:

Doporučované