Hlavní obsah

Jsem introvert, říká písničkář Pokáč. Na křest nového alba vyprodal Lucernu

Pokáč se snaží nepsat písně o lásce, spíš popisuje události běžného dne. Jaké? I to prozradil v pořadu Slavní na Seznam Zprávách.Video: Dominika Nováková, Veronika Sasková

 

Reklama

Zpívající „ajťák“, písničkář, a jak o sobě tvrdí, introvert. Jan Pokorný neboli Pokáč byl hostem studia Slavných a mluvil o svých textařských začátcích a konkurenci mezi českými interprety.

Článek

Pokáč se v hudební branži pohybuje od roku 2009. Napsal texty nejen pro své songy, ale třeba i pro Voxela, Jakuba Děkana nebo skupinu Mirai.

„Než jsem začal textovat pro Voxela, už jsem měl nějaké svoje písničky na Bandzone. Tím, že jsem pro něj začal psát, jsem se možná dostal trochu do povědomí jako textař. Mezitím jsem psal i svoje texty, ale ty se staly známými až později. Proto si někdo myslí, že jsem byl nejdřív textař a až potom písničkář, ale to není pravda,” prozradil během rozhovoru v pořadu Slavní.

Pokáčova nejúspěšnější píseň má na YouTube přes dva miliony zhlédnutí. „Byl to důležitý moment, první oficiální song za velké peníze. I díky tomu klipu o mě projevilo zájem vydavatelství,” říká.

Mezi hudebníky je stále trochu nováčkem. Jak cítí konkurenční boj na české hudební scéně? „V té hudbě tady konkurence moc není. Nestane se, že by třeba dvě kapely šly proti sobě. Ale co se nám teď povedlo s kapelou Mirai… Jsme velcí kamarádi, ale najednou jsme na letošním Slavíkovi byli nominovaní na objev roku. A to byl jeden takový moment, kdy jsme šli proti sobě. Nakonec to získali oni a to jim samozřejmě nikdy neodpustím,” směje se Pokáč.

V úterý 19. prosince pokřtí v Malém sále pražské Lucerny nové album. Bude plné písní z YouTube. „Songy nahrávám na YouTube doma v pokojíčku. A tyhle písničky jsem teď poskládal na nové album, plus jsem tam dal jednu novou písničku.”

Pokáč se snaží nepsat písně o lásce, spíš popisuje události běžného dne. Uslyšíte od něj tedy například songy s názvem Rád chodím na poštu nebo Mám doma kočku.

Reklama

Související témata:
Jan Pokorný

Doporučované