Hlavní obsah

Jsem naprosto očištěn, reagoval Trump na výpověď exšéfa FBI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Trump se vyjádřil ke Comeyho čtvrteční výpovědi.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

FBI sice v souvislosti s ruským ovlivňováním amerických prezidentských voleb nevyšetřuje přímo Donalda Trumpa, pouze lidi z jeho blízkosti, přesto se Trump cítí být nevinný a Comeyho výpověď to podle něho dokázala.

Článek

První reakce amerického prezidenta Donalda Trumpa na čtvrteční výpověď odvolaného ředitele FBI Jamese Comeyho na sebe nenechala dlouho čekat. Na Twitteru napsal: „Navzdory tolika falešným prohlášením a lžím, naprosté a úplné očištění." Jedná se o první Trumpovu reakci na výpověď Jamese Comeyho před senátním výborem.

Comey ve výpovědi obvinil prezidenta, že jej z postu ředitele FBI odvolal ve snaze zablokovat vyšetřování ruské aféry okolo jeho týmu. Dále obvinil Bílý dům ze šíření „otevřených lží". Konstatoval zároveň, že Moskva se s jistotou snažila americké prezidentské volby ovlivnit.

Prezident svou reakcí na Twitteru narážel na Comeyho prohlášení, v němž potvrdil informaci, kterou již dříve předal Trumpovi - že v kauze ruského vměšování není on sám vyšetřován.

Prezident zároveň Comeyho obvinil z úniku informací. Komentoval tak čtvrteční přiznání bývalého šéfa FBI, že předal tisku písemný záznam své debaty s Trumpem v Bílém domě.

Prezident v ní Comeyho žádal, aby zastavil vyšetřování bezpečnostního poradce Michaela Flynna zapleteného do ruského skandálu. Comey prý chtěl zveřejněním záznamu urychlit jmenování zvláštního vyšetřovatele, který by se ruským vlivem zabýval.

Reklama

Doporučované