Hlavní obsah

Karlínský fantom dopaden v Libni. Policisté chytili drzého zloděje kol z podzemních garáží

Policie v Praze dopadla zloděje kol, kterého přezdívali „karlínský fantom“.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie o víkendu dopadla muže, který je podezřelý z opakovaných krádeží kol a vykrádání střešních nosičů aut v Karlíně.

Článek

Zloděj kol, kterého sami policisté přezdívali „karlínský fantom“, byl dopaden. V sobotu po poledni se policii na linku 158 ozval oznamovatel, jenž uvedl, že v médiích viděl video muže, který je podezřelý z několika krádeží.

Tohoto muže poznal a řekl, že ho právě potkal na ulici U Libeňského pivovaru v Praze 8. Na místo proto vyrazily policejní hlídky, které tam skutečně muže našly a zadržely.

Zloděje v mnoha případech zaznamenaly bezpečnostní kamery. Zaměřoval se výhradně na pražskou čtvrť Karlín, kde kradl jízdní kola nebo vykrádal střešní nosiče aut.

Jeden ze záběrů kamer dokonce ukazuje, jak zloděje majitel kola přistihl přímo při činu. „Karlínský fantom“ se s majitelem bicyklu na záběrech bezpečnostní kamery chvíli hádá, poté mu viditelně rozladěn kolo vrátí a odchází pryč.

Dvaadvacetiletý muž teď skončil na policejním oddělení, kde s ním policisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež a poškození cizí věci v souvislosti se zaznamenanými případy. Pokud bude odsouzený, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud.

Reklama

Související témata:

Doporučované