Hlavní obsah

Klip přináší první záběry k filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Klip k písni Dobrá zpráva přináší první záběry z hotového filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel, který podle své stejnojmenné knižní předlohy natočil režisér Patrik Hartl.

Článek

Píseň stejně jako hudbu pro film složil Roman Holý. Nazpívala ji čtveřice zpěváků Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518. Komedie o kamarádech, kteří si 20 let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali, by měla mít premiéru 18. března 2021. ČTK o tom dnes informoval Lukáš Vedral ze společnosti Bontonfilm.

V hlavních rolích se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková.

„Ve filmu mám obsazení snů. A i pro filmovou písničku jsem si vysnil ideální čtveřici zpěváků, které mám nejradši. Zavolal jsem Romanovi Holému, jestli by písničku nesložil. Vždycky jsem obdivoval jeho chytré funky vypalovačky. Roman se podíval na film, a když jsem mu řekl, jaké si představuju zpěváky, rovnou jsme se tím oba nadchli. Jsou to všechno jeho kamarádi. Mezi zpěváky je to podobný dream team jako ten herecký ve filmu, taková hudební Liga mistrů,“ konstatoval Hartl.

Text k písni Dobrá zpráva napsal Dan Bárta. „Jako rozený sangvinik a vůbec veselá povaha píšu optimistické, přehledné a jednoznačné texty v řádu minut, nicméně tohle byl poněkud tvrdší oříšek. Patrik mi se svým neodolatelným úsměvem přikázal, abych se pokud možno vyhnul přílišné mnohomluvnosti a křiklavému básnění, jinak budu vyloučen z přepravy. Musel jsem se tím pádem trochu posnažit. Ale jako člověk se zkušeností s krizemi středních let se umím rychle otřepat a hbitě vyhovět. Samotný zpěv už byl jen oslavou přátelství, dobře vymyšlené melodie a práce jako takové,“ uvedl Bárta.

Skladbu vydává jako digitální singl Supraphon. Na jaro 2021 navíc připravuje vydání audioknihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel, kterou načetl Martin Hofmann. Ze samotného filmu zatím tvůrci zveřejnili pouze scénu z počátku příběhu, kdy se čtveřice kamarádů rozhodne splnit bláznivý úkol - svléknout se na veřejnosti do naha. Videoklip tak poprvé nabízí ukázky z hotového snímku.

Kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel vyšla v roce 2012 a díky oblibě u čtenářů se dočkala několika dotisků. Následující Hartlovy knihy Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller. Hartl vystudoval filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Je kmenovým autorem a režisérem pražského divadla Studio DVA, působí i na dalších scénách, jako jsou Divadlo Viola nebo Divadlo v Celetné.

Reklama

Související témata:

Doporučované