Hlavní obsah

Klub AC Milán porušil podmínky Financial Fair Play a nesmí do evropských pohárů, rozhodla UEFA

Foto: Profimedia.cz

Leonardo Bonucci si letos v barvách AC Milán evropské poháry nezahraje. Pokud klub neuspěje s odvoláním proti svému vyloučení z důvodů porušení pravidel Financial Fair Play.

Reklama

Italský klub informoval, že se proti rozhodnutí UEFA odvolá k Mezinárodní sportovní arbitráži.

Článek

UEFA rozhodla, že se italský klub AC Milán v nadcházející sezoně nesmí zúčastnit bojů v evropských pohárech.

Důvodem je zásadní porušení pravidel Financial Fair Play, které dosud nebylo specifikováno. Prostřednictvím těchto pravidel, zjednodušeně řečeno, UEFA reguluje, aby kluby neutrácely více peněz, než kolik vydělají - a nezadlužovaly se.

Tým AC Milán se pro tuto sezonu kvalifikoval do skupinové fáze Evropské ligy. Z ní by měl být vyřazen - a nahrazen jiným italským celkem, konkrétně Atalantou Bergamo.

UEFA přislíbila, že bližší podrobnosti svého rozhodnutí zveřejní na své webové stránce.

Již první reakce z Milána naznačují, že klub bude s rozhodnutím UEFA bojovat. A odvolá se k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne, tedy k takzvanému CAS.

Svou minulostí patří AC Milán k nejúspěšnějším klubům starého kontinentu, mimo jiné 7x vyhrál Ligu mistrů či Pohár mistrů evropských zemí, který jí předcházel.

V uplynulých měsících se řešil komplikovaný převod vlastnictví klubu z držení rodiny Berlusconiových do čínských rukou. Prezidentem AC Milán je nyní Li Yonghong.

Na soupisce týmu najdeme jména jako brankář Gianluigi Donnarumma, obránce Leonardo Bonucci, v záloze působí Riccardo Montolivo či Lucas Biglia.

Reklama

Související témata:

Doporučované