Hlavní obsah

Kolaps podruhé. Bedřichov kvůli náporu běžkařů znovu uzavřen

Foto: ČTK/PR/Policie ČR, ČTK

Příjezdy do Bedřichova zavřela dopravní policie i v sobotu, kdy byly kvůli autům běžkařů silnice nepropustné.

Reklama

aktualizováno •

Uzavírka potrvá nezbytně nutnou dobu, řekl regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Článek

Policie dnes krátce před půl osmou opět uzavřela příjezdové cesty do Bedřichova na Jablonecku kvůli náporu běžkařů. Uzavírka potrvá nezbytně nutnou dobu, řekl ČTK regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Starosta obce Petr Holub (SLK) řekl, že parkovací kapacity jsou téměř vyčerpané.

Příjezdy do Bedřichova zavřela dopravní policie i v sobotu, kdy byly kvůli autům běžkařů silnice nepropustné. Policie v sobotu obec znovu otevřela okolo 16:00 s apelem na řidiče, aby respektovali dopravní značení a omezení. „Musím říct, že policie dnes zareagovala mnohem lépe, jsou tu už od rána od 7:00,“ uvedl Holub. Podle něj je v obci obdobný počet lidí jako v sobotu, jejich koordinování se ale daří lépe.

Robovský uvedl, že před půl osmou byla uzavřena komunikace z Jablonce nad Nisou (Ostrý roh), ve směru na Hrabětice a Bedřichov. Úsek Liberec-Česká chalupa byl uzavřen krátce po dnešní osmé hodině. „Opět apelujeme na návštěvníky horských oblastí Libereckého kraje, aby parkovali na místech k tomu určeným, respektovali dopravní značení a řídili se pokyny zasahujících policistů,“ řekl mluvčí.

Policie bude postupně pouštět ven odjíždějící běžkaře. Lidé mířící do obce si buď budou muset najít místo k parkování v jiné lokalitě, nebo počkat, až někdo Bedřichov opustí, dodal starosta.

Z webkamer, které jsou umístěny u parkovacích ploch, je patrné, že se dnes na běžky znovu vydaly stovky a možná i tisíce lidí. Situace na parkovištích je klidná, auta nejsou v kolonách a neblokují odjíždějící sportovce.

Reklama

Doporučované