Hlavní obsah

Kolem jezera Bajkal v Pardubicích bude cyklostezka a mlatová cesta

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Během dvou měsíců vznikne kolem jezera Bajkal v Pardubicích cyklostezka a mlatová cesta. Práce začnou v pondělí. Městský obvod II dělá druhá etapu, severní stranu dokončil před dvěma lety.

Článek

„Před dvěma lety jsme udělali stezku pro cyklisty a chodce a betonové schody k vodě. Letos uděláme jižní stranu. Asfaltová cesta povede k domům a směrem k Lidlu. Navazovat bude zámková dlažba a pak mlatová cesta v místech, kam chodí rybáři,“ řekl starosta MO II Radek Hejný (ANO).

V místě asfaltové stezky a dlažby bude také veřejné osvětlení. Na svahu směrem k Hradecké ulici ještě bude nové schodiště. Lidé si tam zkracují cestu k hlavní komunikaci a vyšlapali tam pěšinu. Schody budou pohodlnější a bezpečnější, dodal Hejný.

„Asfaltový povrch volíme, protože je kolem Bajkalu směrem od Lonkovky do Lidlu velká frekvence chodců a cyklistů. Dál, kde bývají rybáři, už bude mlat a světla tam nebudou,“ řekl Hejný.

Firma stavební práce provede během osmi týdnů. Obvod za ně zaplatí 1,85 milionu korun. Jezero Bajkal má rozlohu dva hektary a je pozůstatkem po těžbě podloží v letech 1989 a 1990. V blízkosti je také přes kilometr dlouhé mrtvé rameno Labe, vzniklo při regulaci toku na začátku 20. století.

Reklama

Doporučované