Hlavní obsah

Konec Ledecké v české reprezentaci? Olympijská medailistka se nedohodla se svazem na smlouvě

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká stále se Svazem lyžařů České republiky nepodepsala smlouvu a hrozí jí tak, že přijde o peníze i možnost reprezentovat.

Článek

Ledecká minulý čtvrtek odletěla na tréninkový kemp do Chile, kde měla v plánu i účast na několika závodech. V cestě jí má ale stát Svaz lyžařů ČR, který vyhrožuje blokací přihlášek na zmíněné závody.

„Svaz lyžařů ČR mi vyhrožuje blokací přihlášky na tamní závody, které bych ráda jela. Jsou pro mě dobrým testem před startem sezony,“ řekla Ledecká.

Důvodem blokace má být reprezentační smlouva, kterou dvojnásobná zlatá medailistka z her v Koreji stále nepodepsala. Podle vyjádření společnosti Sport Invest, jež Ledeckou zastupuje, se obě strany nemohou dohodnout na několika bodech smlouvy.

„Spor není pouze o jednom bodu smlouvy, jde o několik podstatných oblastí spolupráce, která je momentálně z pohledu Ester velmi nevyvážená. Ačkoliv jsme pro ni vždy sháněli partnery, kteří poskytli důležité finance, převážně sami, po olympiádě si svaz nárokuje prostřednictvím reprezentační smlouvy takové podmínky, které májí zásadní dopad na naplnění rozpočtu nákladné sezony, a tudíž i na samotnou sportovní přípravu Ester. I přesto udělala ústupky, aby českému lyžování pomohla, svazu to ovšem nestačí,“ uvedl šéf agentury Sport Invest David Trávníček.

Připomeňte si: Tak vypadalo první kolo boje Ester Ledecké se svazem. Video: Lucie Hrdličková

„Svaz lyžařů vyjádření Ester zaznamenal, nicméně zítra mimořádně zasedá výkonný výbor. Do té doby se k tomu svaz vyjadřovat nebude,” reagoval pro Seznam manažer komunikace Svazu lyžařů ČR Tomáš Haisl.

A do sporu nechce zasahovat ani Český olympijský výbor. "Pro ČOV je hlavním partnerem k jednání SLČR, proto se k celé kauze nebudeme vyjadřovat. Je to na dohodě mezi Ester Ledeckou, její agenturou a lyžařským svazem. Věříme, že se všechny strany dohodnou co nejdříve," uvedl předseda ČOV Petr Kejval.

K podpisu smlouvy mělo přitom podle podmínek svazu dojít k poslednímu srpnu.

„Bylo nám řečeno, že pokud Ester smlouvu nepodepíše do 31. srpna, sebere Svaz lyžařů Ester status reprezentanta, zastaví veškeré financování její přípravy a vyzve ke stejnému postupu i Český olympijský výbor a Duklu, pod níž Ester spadá,“ uvedl Trávníček.

S Duklou však Ledecká před nedávnem podepsala novou čtyřletou smlouvu, jak potvrdila její komunikační manažerka Ivana Roháčková. Dukla tak Ledeckou má vést jako svého zaměstnance a pomáhat jí s financováním přípravy a trenérů.

Co přesně pro Ledeckou nepodepsání smlouvy znamená a zda doopravdy přijde o status reprezentanta, bude jasné po zítřejším jednání výkonného výboru.

Vzpomínáte? Vzkaz Bryana Adamse pro Ester Ledeckou.Video: Tereza Maxová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované