Hlavní obsah

Koronavirem se nakazil i miliardář Daniel Křetínský

Foto: Profimedia.cz

Daniel Křetínský.

Reklama

Miliardář Daniel Křetínský se nakazil koronavirem, je v izolaci.

Článek

„Testován jsem byl pro podezření na přítomnost koronaviru ve svém okolí. Já jsem byl testován pozitivně. To bylo ve čtvrtek 12. března. Od té doby jsem v izolaci. Neměl jsem žádný z příznaků, který by mi umožnil poznat, že jsem nakažený, žádná teplota ani kašel, jen lehká rýma, normálně jsem pracoval,“ řekl v rozhovoru pro deník E15.

Nikdo jiný v jeho okolí prý neonemocněl. „Není nutné žít v panickém strachu z viru, pro zdravou populaci neznamená riziko. Ale je třeba přijmout omezení a vést doslova boj za to, aby lidé neumírali zbytečně kvůli nedostupnosti potřebné zdravotní péče,“ dodal Křetínský.

Striktní opatření jsou podle něj vhodná jen na krátkou dobu. „Pokud bychom se všichni drželi v izolaci tři nebo čtyři měsíce, riskujeme, že epidemie přijde později se stejnou silou. Způsobili bychom ekonomickou krizi a nevyřešili problém,“ myslí si Křetínský.

Podnikatel je podle loňského žebříčku časopisu Forbes pátým nejbohatším Čechem s majetkem ve výši 66 miliard korun. Společnost Czech Media Invest (CMI), kterou Křetínský spoluvlastní a řídí, je od předloňska majitelem několika francouzských tiskových periodik. Křetínský je mimo jiné také spolumajitelem fotbalového klubu AC Sparta Praha a společnosti Energetický a průmyslový holding.

Reklama

Doporučované