Hlavní obsah

Koronavirem se nakazil i náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček

Foto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček.

Reklama

Byl jsem teď v karanténě, respektive jsem pracoval z domova, takže jsem se v posledních 14 dnech s nikým moc nepotkal, potvrdil náměstek.

Článek

Mezi lidmi pozitivně testovanými na COVID-19 se objevil i jeden z čelních představitelů státní správy. Náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček.

Sám redakci Seznam Zpráv tuto informaci potvrdil. „Ano, je to pravda. Není moc co k tomu více sdělovat. Byl jsem teď v karanténě, respektive jsem pracoval z domova, takže jsem se v posledních 14 dnech s nikým moc nepotkal,“ uvedl stručně.

Tomáš Čoček, absolvent ČVUT, má na ministerstvu odpovědnost za sekci ekonomickou a infrastrukturní. V resortu pracuje už od roku 2003. Prošel řadou funkcí. Byl mimo jiné ředitelem Státního fondu dopravní infrastruktury a na ministerstvu byl i státním tajemníkem.

Začátkem roku jej premiér Andrej Babiš vybídl k rezignaci, když jej činil spoluodpovědným za hojně kritizované výběrové řízení na elektronickou dálniční známku.

Na ministerstvu ale Čoček setrval i za nového ministra Karla Havlíčka. Ten však také avizoval, že chce místa ve vedení po reorganizaci znovu přeobsadit. A to formou konkurzního řízení, do něhož se mohou přihlásit i nynější náměstci.

Reklama

Související témata:

Doporučované