Hlavní obsah

Kovalová s Trojanem: Pravda možná vítězí, ale lež zahřeje u srdce

Foto: Profimedia.cz

Uspěje v kvízu známá violoncellistka, nebo mladý herec?

Reklama

Článek

Herec Josef Trojan a violoncellistka a modelka Terezie Kovalová byli hosty Trafiky, podcastu, ve kterém si můžete zkusit, jak dobře rozeznáte opravdové zprávy od fake news –⁠ a že to není vždy úplně snadné.

Hlavním tématem uplynulých dní se stalo dění v Afghánistánu. Země, jež byla při překvapivě krátké cestě Tálibánu zpět za mocí uvržena do absolutního chaosu, ale občas nabízí i milé příběhy.

Například nedávno zajali vojáci Tálibánu britského studenta, kterému se ale ze zajetí podařilo dostat překvapivou cestou. Bylo to proto, že nerozuměli jeho skotskému přízvuku? A nebo proto, že jeden z Tálibánců býval v Británii jeho soused? „I když to bude blbě, tak si budeme představovat, že se to tak odehrálo, protože se nám to takhle líbí nejvíc,“ konstatuje Kovalová hlubokou životní pravdu.

Řešili jsme také dění v české politice, například všechny možné kandidující subjekty. Vyznat se totiž v tom, která z menších stran je reálná a která vymyšlená, není vůbec jednoduché. Hnutí Světlo ve Tmě podle Terezie existovat může, Josef zase sází na existenci strany Švýcarská demokracie. A co vy?

V podcastu se dozvíte také něco o chaotických opatřeních Ministerstva školství, drancujících turistech na Sardinii nebo drogových orgiích v kanadské armádě. A nebude chybět ani naše oblíbené rubrika s novinkami z alternativní mediální scény –⁠ tentokrát v ní hosté hádali, zda není některý z afghánských radikálů příbuzným Angely Merkelové.

Vyhrál v dnešním mediálním kvízu mladý herec, nebo violoncellistka? Poslechněte si jejich duel v podcastu Trafika, který si můžete poslechnout také na naší nové platformě Podcasty.cz.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované