Hlavní obsah

Králův Dvůr na Berounsku vybudoval sběrný dvůr za 20 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Králův Dvůr na Berounsku vybudoval sběrný dvůr, lidé už tak nemusejí s odpadem do Berouna.

Článek

„Náklady byly přes 20 milionů korun, z toho téměř 11 milionů pokryla dotace z Operačního programu Životní prostředí,“ informovala mluvčí radnice Romana Šimková.

S výstavbou zařízení v místní části Levín začalo vedení města v loňském roce. Zařízení je v provozu od středy, za první hodinu ho využilo deset lidí. Provozovatelem je firma AVE CZ, odpadové hospodářství.

Ve sběrném dvoře je možné odložit například komunální, nebezpečný nebo objemný odpad. Podobné areály budují a vylepšují i další města, cílem je hlavně bojovat proti nelegálním skládkám a tím chránit životní prostředí.

V minulosti museli obyvatelé Králova Dvora se stavebním a dalším odpadem do sběrného dvora v Berouně. Nyní ho mohou bezplatně uložit ve svém městě. Podmínkou je trvalý pobyt v Králově Dvoře. Do Berouna mohou lidé jezdit s odpadem ještě do konce listopadu.

Při provozu nového sběrného dvora jsou podle radnice využívány moderní technologie. O množství sváženého odpadu návštěvníky informuje venkovní digitální displej a areál chrání kamerový systém. Na objekt dohlíží bezpečnostní agentura. Zařízení je v listopadu otevřené ve středu od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00 a v sobotu od 8:00 do 13:00.

Reklama

Doporučované