Hlavní obsah

Králův Dvůr plánuje výstavbu pumptrackového hřiště v Levíně

Foto: Dirty Parks

Ilustrační snímek.

Reklama

Králův Dvůr na Berounsku plánuje výstavbu pumptrackového hřiště v místní části Levín. Okruh i překážky ke skákání budou vhodné i pro úplné začátečníky, stavět by se mohlo koncem letošního roku.

Článek

Náklady zatím město nezveřejnilo s poukazem na to, že projekt je ve fázi studie a bude se teprve zpracovávat projektová dokumentace.

Pumptrack je typ dráhy pro bicykly, který využívá jako hnací sílu pumpování, tedy pohyb nahoru a dolů. Cyklisté tímto způsobem mohou cvičit rovnováhu a různé dovednosti.

Pumptracková dráha v Levíně bude určena pro cyklisty, jezdce na koloběžkách či in-line bruslích, skateboardisty i děti na odrážedlech. Přesně tvarované vlny a klopené zatáčky budou umožňovat při správných pohybech těla jízdu na kole bez šlapání i udržovat, nebo dokonce zvyšovat rychlost. Celková plocha sportoviště bude 1200 metrů čtverečních, vlny budou vysoké až 0,8 metru a zatáčky 1,2 metru.

„Dětských hřišť máme v našem městě hodně. Chtěli jsme proto vybudovat něco zajímavého také pro starší děti a mládež. Věřím, že jim tento nový typ sportoviště přinese spoustu zábavy a svým způsobem poslouží i jako prevence kriminality,“ uvedl starosta Petr Vychodil (ODS).

Město chtělo původně pumptrackové hřiště vybudovat na pozemku Ředitelství silnic a dálnic, který se mu ale nepodařilo získat. Nakonec k tomuto účelu vybralo městský pozemek nad sběrným dvorem. Součástí areálu bude i nové zatravněné hřiště na fotbal a nohejbal.

Reklama

Doporučované