Hlavní obsah

Krejčíř přišel definitivně o jednu ze svých vil v Černošicích

Krejčířova vila má nového majitele, zjistil reportér Hanuš Hanslík.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Jde o menší z obou sídel, v katastru nemovitostí se objevilo jméno nového vlastníka.

Článek

Jedna ze dvou vil Radovana Krejčíře, který před lety uprchl před českou justicí do ciziny, má nového majitele.

Katastrální úřad začal řešit převod vlastnictví menší Krejčířovy vily, kterou exekutoři prodali letos v únoru v dražbě za 15 800 000 korun.

V katastru nemovitostí se ve čtvrtek ráno objevila takzvaná plomba. To znamená, že nový vlastník požádal o převod nemovitosti na svou osobu. Jako nabyvatel Krejčířovy vily je v katastru bez dalších údajů uvedeno jméno Martina Kučery.

Jméno je však zatím to jediné, co se o novém majiteli podařilo zjistit. Bližší údaje o něm sice mají exekutoři, kteří prodej vily organizovali, ale ti ho nemohou sdělit.

„Žádné přesné údaje o vydražiteli nesmíme poskytnout, ani kontakt na něho," odpověděla Seznamu mluvčí Exekutorské komory ČR Kateřina Zoubková.

Ve vile už několik týdnů pracují dělníci, které objednal právě nový vlastník Martin Kučera. Na žádost Seznamu sice Kučerovi telefonovali, ten ale jejich prostřednictvím vzkázal, že nechce s médii komunikovat ani zveřejňovat žádné údaje o své osobě.

Dělníci kompletně opravují vnitřek vily. Více než deset let v ní nikdo nebydlel a na jejím stavu je to znát. Uklízejí také zahradu, kterou už zbavili nejrůznějších křovin a plevele. Vypadá to tak, že chce dům jeho nový majitel brzy začít využívat.

Video: Prohlídka menší vily Radovana Krejčíře v Černošicích.

Krejčířova vila na prodej.Video: Hanuš Hanslík

Ve čtvrtek museli do vily přijet i hasiči. V silném dešti, který v Černošicích a okolí způsobil řadu škod, zatekla voda i do někdejšího Krejčířova sídla.

Přes pozemek vily vede potok. A ten je jen několik metrů od suterénu budovy s bazénem. Voda tak nejspíš vnikla z potoka právě do těchto prostor.

Exekutoři už po letech soudních sporů připravují i prodej větší a slavnější Krejčířovy vily v Černošicích, ze které v roce 2005 utekl policii. Prodej vily blokovali právníci Krejčířových nejrůznějšími žalobami a námitkami. Záležitost skončila až u Nejvyššího soudu ČR. Ten na začátku června rozhodl, že námitky Krejčířových nejsou opodstatněné a exekutoři mohou nařídit dražbu. Ta se uskuteční nejspíš v září, termín ale ještě není jistý. Jasná je však cena. Vyplývá ze znaleckého posudku. Vyvolávací cena bývalého Krejčířova sídla tak bude 65 milionů korun.

Video: Vetřelci ve velké vile Radovana Krejčíře.

Vetřelci v Krejčířove vile.

Reklama

Související témata:

Doporučované