Hlavní obsah

Krejčířovu vilu se za téměř 65 milionů nepodařilo prodat. Cena půjde dolů

První aukce velké vily Radovana Krejčíře skončila fiaskem.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Exekutoři se poprvé v aukci pokusili prodat velkou vilu po uprchlém Radovanu Krejčířovi v Černošicích. Na vyvolávací cenu 64 860 000 korun však nikdo nereflektoval.

Článek

Uprchlík Radovan Krejčíř, který momentálně sedí ve vězení v Jihoafrické republice, definitivně přijde o svou slavnou vilu v Černošicích u Prahy, ze které v roce 2005 utekl policii.

Na nového majitele si však nemovitost bude muset počkat. Do aukce uspořádané prostřednictvím elektronického portálu dražeb se nepřihlásil ani jediný zájemce.

Důvodem může být vyvolávací cena stanovená na 64 860 000 korun. Jde o dvě třetiny částky 97 290 000, na niž hodnotu vily vyčíslili znalci.

Dražební jistina, jejíž složení je vstupenkou do aukce, byla 20 milionů korun.

Video: Krejčířova vila láká nezvané návštěvníky 

Opuštěný areál po Krejčířovi lákal zloděje i dobrodruhy.

„Krejčířova vila je v současné době nejdražší nemovitostí, která je v celé České republice v exekuční dražbě nabízena k prodeji. Po neúspěchu úterní aukce budou muset exekutoři vyvolávací cenu snížit, ve druhém kole dražby klesne na padesát procent odhadní hodnoty, tedy pod padesát milionů korun.

Krejčířovu vilu exekutoři prodávají kvůli dluhu, který po uprchlíkovi v České republice zůstal. Krejčíř dluží firmě Frymis z Frýdku-Místku skoro 48 milionů korun. Že má být kvůli splacení tohoto dluhu prodán Krejčířův majetek, o tom rozhodly soudy už v roce 2010.

Vila je po letech, co v ní nikdo nebydlí, ve špatném stavu. Znalci, kteří hodnotili její cenu, spočítali také náklady nutné na opětovné uvedení vily do obyvatelného stavu. Došli k částce přes šest milionů korun. Levná podle znaleckého posudku nebude ani následná údržba vily. Náklady na údržbu znalci odhadli až na šest set tisíc korun ročně.

Krejčíř měl v Černošicích ještě jednu - takzvanou malou - vilu. Ta našla nového majitele letos na jaře.

Video: Jak stát prodal druhou vilu Radovana Krejčíře

„Malá“ Krejčířova vila má od jara nového majitele.Video: Hanuš Hanslík

Reklama

Doporučované