Hlavní obsah

Kritická místa nejhoršího víkendu v roce. K moři vyrazí miliony Němců

Nejhorší víkend v roce pro řidiče: Kde musíte počítat s problémy?Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Cesta na dovolenou k Jadranu, do Itálie nebo Maďarska může být v následujících volných dnech mimořádně složitá.

Článek

I když už minulý víkend zůstaly tisíce řidičů stát v pětadvacetikilometrové frontě na hranicích Chorvatska, následující sobota a neděle může při cestě na dovolenou připravit ještě horší zážitky.

Řidiči, kteří vyrážejí na dovolenou do Itálie nebo Chorvatska, se musí připravit na komplikované cestování, možná nejhorší v letošní letní sezoně.

Video: Minulý týden byl na cestách těžký. Kde si dát pozor i tentokrát?

Mluvčí ÚAMK radí, jak nejlépe projet k moři.Video: Martin Jonáš

Na stejnou cestu na jih se totiž vydají také turisté ze dvou nejjižnějších a zároveň nejlidnatějších německých zemí, z Bavorska a Bádenska-Württemberska. Začínají jim totiž prázdniny a tento termín je na evropských silnicích nejhorší už tradičně.

S dopravními zácpami je nutné počítat na všech dálničních tazích přes Alpy. Kvůli dopravním omezením a uzavírkám budou ale komplikace i na oblíbené trase přes Vídeň a Graz.

Video: Zkoušeli jsme pomůcku k hladké cestě po dálnicích

Reportér Jaroslav Gavenda testoval aplikaci pro řidiče.

Obvyklá rada objet tuto trasu přes Maďarsko tentokrát nepomůže. O víkendu se totiž na Hungaroringu u Budapešti uskuteční Velká cena Maďarska Formule 1. Provoz na tamních silnicích tak zkomplikují její návštěvníci.

Kdo nevyrazil na cestu do Chorvatska a Itálie nejpozději v pátek dopoledne, kolonám se nejspíš nevyhne. Lépe může cesta přes Alpy vypadat v nočních hodinách. Sobotním zácpám na severu Itálie či Chorvatska se ale řidiči nevyhnou ani v tomto případě.

Na jakých místech vás čekají komplikace, na to se podívejte v úvodní reportáži.

Reklama

Související témata:

Doporučované