Hlavní obsah

Krnovské vánoční trhy nabídnou vystoupení Dobeše či Machálkové

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Krnovská radnice připravuje vánoční trhy. Pokud to epidemická situace umožní, vystoupí na nich zpěváci Pavel Dobeš, Tomáš Kočko či Leona Machálková. Trhy se na Hlavním náměstí mají konat od 8. do 11. prosince.

Článek

O týden dříve město plánuje ohňostroj a rozsvícení vánočního stromu. ČTK to dnes řekla mluvčí Krnova Dita Círová.

„Ani letos Krnované o první adventní neděli nepřijdou o slavnostní rozsvěcení vánočního stromu na Hlavním náměstí. Uskuteční se 28. listopadu v 17:00 a naváže na něj ohňostroj,“ uvedla. Odpoledne vystoupí sbor Gospel Friend. Ve stejný den se také rozsvítí výzdoba v ulicích města a začne vánoční výstava za okny radniční kavárny.

V případě příznivé epidemické situace budou o týden později ve městě zahájeny trhy. Chybět nebude kolotoč pro děti, tvoření v kouzelné dílničce, Ježíškova pošta a bohatý doprovodný program. „Připravena budou vystoupení mateřských školek, kapely Fleret či Vojty D, setkání s obřím Andělem, akrobacie v podobě Andělské Dream Show, spousta pohádek a mnoho dalšího,“ řekla Eva Čechová z krnovského informačního centra.

V sobotu 18. a v neděli 19. prosince bude na Hlavním náměstí připraven videomapping. „Vzhledem k neustále se měnící situaci v souvislosti s covidem-19 jsme hledali něco, co by obohatilo centrum města a zároveň nemuselo být rušeno v případně zpřísnění opatření. Naše volba padla na videomapping, kdy se vždy ve čtvrthodinových intervalech od 16:30 do 18:00 budou střídat dvě tematicky různé projekce na budově radnice. První ji vánočně vyzdobí, druhá pak nabídne lidový motiv s koledou,“ doplnila Čechová.

Reklama

Doporučované