Hlavní obsah

Krteček má rozjetou novou kariéru. „Dobyli jsme Čínu, teď půjdeme do Ameriky,“ hlásí Milerova vnučka

Rozhovor s majitelkou firmy Little Mole Karolínou Milerovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Sedmadvacetiletá Karolína Milerová, držitelka licenčních práv k legendární postavě Krtečka, oznamuje v rozhovoru pro Seznam velké byznysové plány.

Článek

Díky licenční smlouvě, kterou udělil výtvarník Zdeněk Miler v září 2011, dva měsíce před svou smrtí, vnučce Karolíně, mohou dál vznikat nové seriály s postavou Krtka. Jen už nejde a nesmí jít o kreslené filmy, ale o 3D animace.

Karolína Milerová v rozhovoru říká, že proměnu Krtka z kreslené postavy do počítačově animované si navíc vyžádaly i zájmy zahraničních koproducentů. „Šlo také o to, aby to zaujalo dnešní děti a vyhovělo to v televizích, pokud jde o formát a technologie,“ vysvětluje, jak vznikla v koprodukci s čínskou státní televizí dnes už dvaapadesátidílná série o Krtkovi.

Se Zemanem do Ameriky?

Ačkoliv sama hodnotí úroveň čínského seriálu jako „ne tak umělecky kvalitní“, chystá se s ním za oceán, do amerických filmových studií: „Pořád doufám, že se nám podaří dobýt i americký trh. To byl i sen mého dědečka. Zatím jsme neměli materiál, kterým bychom se tam mohli prezentovat. Teď už ho máme.“

V říjnu 2014 vystoupil prezident Miloš Zeman v čínské státní televizi i s plyšovou hračkou Krtka.

Karolína Milerová by si navíc přála do Ameriky cestovat společně s prezidentem Milošem Zemanem, stejně jako před dvěma lety, kdy letěli do Číny a Zeman se tam prezentoval v čínské státní televizi s plyšovou hračkou Krtka. „Bude-li cesta pana prezidenta do USA doprovázena obchodní delegací, tak bych se jí mohla zúčastnit.“

V záznamu rozhovoru, který najdete nahoře v tomto textu, Karolína Milerová dál odpovídá na to, jaké jsou její podmínky při jednáních se zahraničními koproducenty, kolik peněz se ročně v byznysu s postavou Krtka protočí a k jakému rozuzlení se chýlí letitý rodinný spor o dědictví po Zdeňkovi Milerovi.

Reklama

Doporučované