Hlavní obsah

Krytý bazén v Novém Jičíně se opět otevřel, má upravené sprchy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavebníci upravili sprchy a parní místnosti, měnili elektroinstalaci, vzduchotechniku a rozvody vody. Už teď ale zájem o bazén převyšuje možnosti, bude otevřeno o dvě hodiny déle.

Článek

Po letní pauze, během níž se uskutečnila modernizace za 3,4 milionu korun, se v úterý v Novém Jičíně znovu otevřel krytý bazén. Stavebníci a řemeslníci upravili sprchy a parní místnosti, měnili elektroinstalaci, vzduchotechniku a rozvody vody.

„Aby mohly vzniknout nejen funkční, ale i esteticky přijatelné prostory pro sprchování veřejnosti, musely se nejprve vybourat nevyhovující konstrukce a příčky. Až po stavebních úpravách přišly na řadu nové obklady, dlažby, baterie a osvětlení,“ uvedl novojičínský místostarosta Václav Dobrozemský (ODS). Dodal, že v parních místnostech se podařilo vytvořit klenutý strop s osvětlením, které připomíná noční oblohu.

„V minulosti jsme měli problém s nízkým tlakem, takže když bylo v provozu více než pět sprch, už byl s vodou problém. Také bazénky u parních místností jsme dříve plnili skoro hodinu a dneska je napustíme vodou za tři a půl minuty,“ uvedl ředitel bazénu Pavel Kelar. Kvůli vlhkosti prostředí bylo nutné použít i speciální stavební materiály, izolační prvky a spárovací hmoty.

Místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení) uvedl, že zájem o bazén převyšuje možnosti, využívají ho sportovní kluby, školy i strážníci. Město se ale pro letošní rok s kluby i provozovatelem dohodlo na tom, že pro veřejnost bude oproti minulé sezoně otevřeno o dvě hodiny déle a bazén bude otevřený každý den. Dvakrát týdně, vždy po hodině, bude ještě v bazénu kondiční plavání, které bude rovněž otevřeno veřejnosti, uvedl Syrovátka.

Reklama

Doporučované