Hlavní obsah

Kultovní Kino Art se po dvou letech znovu otevře. Při rekonstrukci v něm našli azbest

Rekonstrukce kina se vyšplhala na bezmála dvacet milionů korun a trvala více než dva roky. (Autor: RomanM82 – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40793891)Video: Eliška Hypšmanová, Markéta Kunclová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Filmoví nadšenci v Brně jásají. Kultovní Kino Art se znovu otevře, a to přesně na výročí 100 let od otevření.

Článek

Po dvou letech se slavnostně otevře brněnské Kino Art. Slavnostní otevření je naplánováno na pátek 13. září. Kino zároveň oslaví sto let. „Kino Art neodmyslitelně patří k brněnské kulturní scéně a v dnešní době, kdy jsou preferována spíše kina ve formě multiplexů, jsem ráda, že filmoví fanoušci budou mít možnost užít si sledování filmů, které nejsou mainstreamové,“ okomentovala otevření Artu brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Cena rekonstrukce se měla pohybovat okolo 16 milionů korun. Stavbaři ale uvnitř našli azbest a byli nuceni práce zastavit. Rekonstrukce se proto z původních pěti měsíců protáhla na více než dva roky a konečná výše ceny rekonstrukce včetně likvidace azbestu vyšla na bezmála 20 milionů korun.

Kino Art bylo oblíbeným místem filmových fajnšmekrů v Brně. „Po dvou letech si návštěvníci opět užijí unikátní atmosféru Artu, která některým nadšencům chyběla. Mohou si užít zajímavou filmovou nabídku s tituly, které jinde neuvidí,“ uvedl radní pro kulturu Marek Fišer.

První film, který kino po dvou letech divákům nabídne, bude němý snímek Východ slunce za doprovodu živé hudby. Následovat bude stohodinový filmový maraton. Diváci uvidí nejen artové filmy, ale i současnou světovou produkci jako například Bohemian Rhapsody nebo Avengers.

Reklama

Doporučované