Hlavní obsah

Detektiv Daniela Craiga je queer, prozradil režisér slavného filmu

Foto: Profimedia.cz

Herec Daniel Craig v roli detektiva Benoita Blanca v pokračování úspěšného filmu Na nože.

Reklama

Publikum Londýnského filmového festivalu „začalo šílet“, když režisér dlouho očekávaného pokračování snímku Na nože potvrdil, že hlavní postava ztvárněná Danielem Craigem zastupuje LGBTQ+ komunitu.

Článek

Postava, kterou v pokračování úspěšného filmu Na nože ztvárňuje herec Daniel Craig, je queer. Na tiskové konferenci Londýnského filmového festivalu to oznámil režisér filmu Rian Johnson.

Craig si ve snímku Na nože, který měl premiéru v roce 2019 a doprovázel ho velký divácký zájem, zahrál hlavní roli – detektiva Benoita Blanca. Po boku obměněného hvězdného týmu se nyní ve stejné roli objeví i v novém díle s názvem Na nože: Glass Onion (neboli Skleněná cibule); divákům se představí prosinci.

Režisér Johnson ve filmovém pokračování odkrývá detaily z osobního života záhadného detektiva Blanca. Server Insider upozornil na to, že z jedné ze scén je patrné, že detektiv žije s mužem. Když na to, zda je postava queer, během tiskové konference padla otázka, Johnson odpověděl: „Ano, samozřejmě, že je“.

Jeden z účastníků festivalu podle serveru The Huffington Post poznamenal, že po tom, co Johnson „důrazně“ odpověděl, „začal celý sál šílet“.

„Není nikdo na světě, s kým by mohl Blanc být, abych z toho měl větší radost,“ uvedl následně Johnson na adresu herce, který ztvárňuje Blancova milence. O koho se jedná, zatím tvůrci filmu neprozradili.

Filmovou linku, která odtajňuje detaily ze života detektiva, uvítal i sám Craig. „Žádné spoilery [ale], kdo by nechtěl žít s tímto člověkem?“ uvedl na tiskové konferenci.

Filmové pokračování Na nože se objeví na streamovací platformě Netflix 23. prosince. Měsíc předtím ale budou moci diváci film shlédnout i v kinech napříč Spojenými státy a Kanadou a dokonce i v zámoří. Promítat ho budou jeden týden na základě exkluzivní dohody se streamovací službou.

„Jsem nadšený, že Netflix uzavřel dohodu o uvedení filmu do kin v listopadu,“ řekl Johnson na tiskové konferenci. „Líbí se mi, když se na to lidé dívají doma. I když pokud ho lidé chtějí vidět v kině, chci, aby měli příležitost – a aby ho viděli s davem lidí,“ dodal.

Pocta zesnulým hercům

V dlouho očekávaném filmu se objeví také herečka Angela Lansburyová známá ze seriálu To je vražda, napsala, jejíž smrt minulý týden zasáhla fanoušky.

Nekrolog

Je všetečná, vlezlá, zvídavá a nesmírně bystrá. Má také rozsáhlé příbuzenstvo a nekonečné množství známých a přátel, kteří by se před ní ovšem měli mít na pozoru. Když se nachomýtne poblíž, je v ohrožení buď jejich život nebo pověst, protože je velmi pravděpodobně obviní z vraždy. Ona ji však vždy bryskně vyřeší a přesune se někam dál, nebo se vrátí do svého milovaného městečka Cabot Cove.

Diváci se budou moci také skrze film rozloučit s hercem Stephenem Sondheimem, který také zemřel v době mezi natáčením a uvedením filmu do kin.

Režisér Johnson oba herce popisuje jako „velmi laskavé a velkorysé“. „Kromě toho, že jsem měl tu čest je mít ve filmu, bylo pro mě osobně opravdu výjimečné mít možnost s každým z nich na deset minut promluvit a říct jim, co pro mě jejich práce znamenala,“ uvedl Johnson pro server Deadline.

Snímek Na nože: Glass onion je posledním filmovým vystoupením jak Lansburryové, tak Sondheima.

Reklama

Související témata:

Doporučované