Hlavní obsah

Do Prahy se vrátí Tim Burton. I s velkou výstavou

Foto: Shutterstock.com

Jeden z nejoblíbenějších a nejkreativnějších režisérů Hollywoodu se vrátí do Prahy.

Reklama

Rukopis Tima Burtona poznáte vždycky. Ve svých dílech nabízí portál do jiné dimenze, kde jsou věci o něco vyšinutější, ale přitom tak dobře zrcadlí náš svět. Jeho filmovou a další uměleckou tvorbu příští rok představí výstava.

Článek

Není to poprvé, co se americký režisér přestaví českému publiku. Jeho první pražskou výstavu v roce 2014 vidělo přes 100 000 lidí a stala se nejúspěšnější výstavou roku.

Teď se Burtonova fantazie rozprostře v prostoru Obecního domu, a to od května do září 2024. Výstava, kterou pořádá společnost Art Movement, představí filmové storyboardy, skici, návrhy scén i fotografie z filmových klasik, jako je Beetlejuice, Batman, Střihoruký Edward nebo Karlík a továrna na čokoládu či Mars útočí.

Nabídne ale také Burtonovu novější tvorbu, která teď baví mladou generaci diváků a divaček. Třeba populární hororový seriál Wednesday. „Věříme, že i tentokrát potěšíme celou další generaci,“ myslí si ředitelka Art Movement Kateřina Riley.

Stejně jako v roce 2014 se i příští rok na výstavu přijede podívat sám Tim Burton.

Výstava vizuálního pohádkáře známého svou schopností kombinovat temnotu a nadsázku uhranula návštěvníky v New Yorku nebo Los Angeles, v Paříži, Melbourne nebo v Soulu. V Praze odstartuje 1. května 2024.

Připomeňte si legendární výstavu Tima Burtona z roku 2014.Video: Art Movement

Reklama

Související témata:

Doporučované