Hlavní obsah

Grammy za album roku získala Taylor Swift. Cenu si odnesla i Billie Eilish

Foto: Shutterstock.com

Cena Grammy. Ilustrační foto.

Reklama

Swift si odnesla již svoji 13. Grammy a při převzetí navíc oznámila, že chystá nové album. Porota ocenila i Miley Cyrus či rapera Killer Mikea, kterého ale ze sálu vyvedla policie.

Článek

Albem roku se na hudebních cenách Grammy v noci na dnešek stala deska Midnights od Taylor Swift, která tuto kategorii opanovala už počtvrté, což je nový rekord. Fanouškům a fanynkám pak zřejmě nejpopulárnější zpěvačka současnosti podle agentury AP prozradila „tajemství, které jsem před vámi poslední dva roky tajila, a to, že 19. dubna vychází moje zbrusu nové album“.

„Ráda bych vám řekla, že tohle je ten nejšťastnější moment mého života,“ uvedla při přebírání ceny Swift, která ale zároveň podotkla, že stejně šťastná se cítí, když tvoří a vystupuje.

Písní roku byl na hudebních cenách Grammy v noci na dnešek vyhlášen hit What Was I Made For? americké zpěvačky Billie Eilish. „Děkuji ti Greto Gerwigová za natočení nejlepšího filmu roku,“ vzkázala Eilish v děkovné řeči režisérce filmu Barbie, který její píseň doprovodil.

Ceny udělované letos v 94 kategoriích si odnesly také třeba Miley Cyrus či zpěvačka známá jako SZA, která šla do večera s nejvíce – devíti – nominacemi a dostala cenu za nejlepší R&B píseň za hit Snooze, Cyrus zase za nejlepší popové sólové představení za píseň Flowers.

Několik úspěchů si připsal i Killer Mike, kterého ale ze sportovní haly, kde se ceny předávaly, z dosud neznámých důvodů vyvedla policie v želízkách.

Reklama

Doporučované