Hlavní obsah

Hvězdné války se vrací se třemi celovečerními filmy

Foto: Profimedia.cz

Herečka Daisy Ridleyová (uprostřed) ztvární hlavní postavu Rey i v dalším filmu.

Reklama

První z nových Hvězdných válek naváže na devátou epizodu s podtitulem Vzestup Skywalkera a natočí ho Pákistánka Sharmeen Obaidová-Chinoyová. Režie dalšího snímku se ujme James Mangold, jenž nyní pracuje na 5. dílu Indiany Jonese.

Článek

Sci-fi sága Hvězdné války se rozšíří o další tři celovečerní filmy. Na pátečních oslavách Star Wars to oznámila společnost Lucasfilm, která zaštiťuje tuto sérii.

První z filmů má vyprávět o rytířce Jedi Rey, kterou opět ztvární britská herečka Daisy Ridleyová, a naváže na devátou epizodu s podtitulem Vzestup Skywalkera. Režie snímku se ujme pákistánská filmařka Sharmeen Obaidová-Chinoyová, a půjde tak o první Star Wars režírované ženou, napsal časopis Variety.

Další snímek z téhož sci-fi světa se vrátí až k samým začátkům řádu Jedi a má se odehrávat asi 25 tisíc let před nynější ságou. Film vznikne pod taktovkou Jamese Mangolda, který aktuálně režíruje pátý díl Indiany Jonese.

Třetí film se pak bude odehrávat v mezidobí snímků Návrat JediSíla se probouzí a natočí jej Dave Filoni spojený se seriálem The Mandalorian, poznamenal deník The Guardian.

Na stejné akci společnost Lucasfilm, která spadá pod konglomerát Walt Disney Company, potvrdila natáčení televizních pořadů z univerza Hvězdných válek, včetně nového seriálu Ahsoka a druhé řady seriálu Andor.

Reklama

Doporučované