Hlavní obsah

Scéna, kterou vystřihli. V Lásce nebeské měl jeden příběh vygradovat docela jinak

Foto: Profimedia.cz

Sam na letišti běží za „láskou svého života“. Mohlo to být celé jinak.

Reklama

Pro někoho je to Popelka, pro jiného Mrazík, pro dalšího Sám doma či Smrtonosná past. Stejně tak už ovšem patří mezi tradiční vánoční filmy Láska nebeská (Love Actually), která letos slaví 20 let od premiéry.

Článek

„Že se z toho filmu stal vánoční zeitgeist, pro nás bylo stejné překvapení jako pro všechny ostatní,“ řekl o Lásce nebeské její producent Tim Bevan.

A i když si fanoušci britské klasiky myslí, že znají každou repliku, na sociálních sítích přes svátky trendovala vystřižená scéna, kterou se režisér Richard Curtis rozhodl ve finále pojmout o něco střídměji. Ukázal ji u příležitosti desátého výročí uvedení filmu, tehdy ale toto „odhalení“ zapadlo.

Týká se příběhu Sama (Thomas Brodie-Sangster), malého chlapce, který na začátku snímku ztratí matku, a pak s podporou otčíma (Liam Neeson) bojuje o lásku „svého života“. Kvůli nadané zpěvačce Joanně se naučí i bubnovat. Aby se jí mohl vyznat, dramaticky přebíhá přes odletovou halu letiště Heathrow.

Původně ovšem mělo být ono přebíhání ještě mnohem dramatičtější. Z vystřižené scény vyplývá, že Sam měl být gymnasta. A že při běhu skrze letiště metá přemety, hvězdy, přes jednu z bariér si dokonce střihne i salto vzad.

Scéna plná gymnastických kousků, při které si nelze nevšimnout, že je provádí osoba poněkud většího vzrůstu, byla dokonce už i natočená.

Podívejte se:

Režisér Richard Curtis pro The Sun řekl, že o zařazení dané akrobacie hodně přemýšlel. „Poněkud jsme váhali, jestli máme tuto část zařadit. Už jsme i provedli nějaké efekty a vylepšení. Myslel jsem si, že by to bylo zábavné, ale nakonec jsme to tam nedali.“

Při té příležitosti Curtis také řekl, že kvůli vyřazené scéně museli některé části příběhu Sama upravovat. A to proto, že v nich byly zmínky o tom, že je chlapec brilantní gymnasta. To, jak exceluje v tělocvičně, mělo původně vyvážit smutné chvíle příběhu. „Takže když došlo na scénu na letišti, vložil do hry svou gymnastickou zdatnost,“ vysvětlil původní záměr Curtis.

Reklama

Související témata:

Doporučované