Hlavní obsah

Takhle by se mohla proměnit nábřeží pod Letnou, sní architekti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Archicraft

Náplavka.

Reklama

Z kdysi významného městského areálu v historickém centru vznikla téměř mrtvá zóna bez lidí. Nábřeží pod Letnou v Praze by se mohlo proměnit na promenádu s plaveckým bazénem, navrhují sami architekti.

Článek

„Může být v dnešní době ještě takové místo opomíjené, dokonce částečně i nepřístupné pro veřejnost? Navíc, když jde o vltavské nábřeží?“ ptají se architekti ze studia archicraft. Po nábřeží jezdí každý den do práce a přišlo jim líto, že je tato oblast nevyužitá.

Řešená oblast v současné době není nijak využívaná ani přístupná pro veřejnost, Jediným aktuálním děním v této oblasti je zvýšená průjezdnost automobilovou dopravou. Autoři proto vytvořili vizi proměny nábřeží pod Letnou na atraktivní a veřejnosti sloužící prostranství.

Podívejte se na ideový návrh, který zástupci studia archicraft vytvořili. Nejde o vizi závaznou ani o soutěžní projekt. Všechny návrhy jsou teoretické a s jejich realizací se zatím nepočítá.

Proto také autoři pracovali s těmi nejideálnějšími podmínkami, zohlednili také lodní provoz, zachovali dopravní tepnu a v návrhu dále počítají i s provozem kolem Letenského tunelu.

+5

Pozn. red. V původní verzi článku jsme omylem zaměnili Strahovský a Letenský tunel. Za chybu se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Doporučované