Hlavní obsah

Usměvavý moderátor má problém. Fallonovi zaměstnanci si stěžují na toxicitu

Foto: Shutterstock.com

Věčně usměvavý Jimmy Fallon se mimo kamery vzteká, tvrdí někteří jeho zaměstnanci.

Reklama

„Když měl Jimmy špatnou náladu, všichni měli zničený den,“ tvrdí zaměstnanci slavné americké talkshow. Podle některých byl moderátor často cítit alkoholem.

Článek

Jimmy Fallon se před kamerou jeví jako nejusměvavější moderátor amerického showbyznysu. Magazín Rolling Stone ale přinesl zprávu, že pod jeho vedením bují v jedné z nejslavnějších talkshow toxické pracovní prostředí. Bývalí zaměstnanci popsali moderátorovo chování jako nevyzpytatelné. Fallon prý trpí cholerickými záchvaty a nikdy není jasné, jestli zaměstnance čeká „Jimmyho dobrý den“, nebo „Jimmyho špatný den“.

„Všichni kolem něj chodili po špičkách, hlavně showrunneři,“ řekl jeden respondent. „Nikdy jste nevěděli, jestli dostanete zlého Jimmyho, jestli se rozzuří. Všimněte si, kolik showrunnerů se tu vystřídalo. Všichni jsme tušili, že tu nebudou dlouho.“

The Tonight Show televizní stanice NBC začala vysílat v roce 1954, vystřídalo se v ní šest moderátorů, přičemž Fallon v roce 2014 nahradil odcházejícího Jaye Lena. Za devět let Fallonova moderování se na vysílání vystřídalo devět showrunnerů, píše BBC.

Anonymní respondenti v magazínu Rolling Stone mluví o moderátorových problémech s alkoholem i o tom, že zaměstnanci měli v zázemí show své „místnosti k vyplakání“, kam se schovávali po konfliktu.

Omlouvám se, jestli jsem vás ponížil

Po zveřejnění reportáže o údajně toxickém pracovním prostředí v The Tonight Show vycházejí reakce protistrany.

„Jsme nesmírně pyšní na náš pořad a respektující pracovní prostředí je pro nás top priorita. Tak jako v každé práci i u nás zaměstnanci přicházejí s připomínkami a problémy – všechny byly prozkoumány a tam, kde bylo potřeba, bylo přistoupeno k adekvátnímu řešení,“ prohlašuje tiskové oddělení televize NBC.

Ke kauze se vyjádřil i samotný Fallon, který se údajně se svým štábem spojil skrze online videokonferenci. „Je to trapné a cítím se opravdu hrozně. Omlouvám se, jestli jsem ponížil vás nebo vaše rodiny.“

Podle magazínu People se někteří současní zaměstnanci show ozvali, aby moderátora obhájili. „Nikdy jsem nebyl ponižován, nikdo na mě nekřičel, nic takového,“ tvrdí jeden z Fallonových zaměstnanců.

Fallonův případ vzdáleně připomíná kauzu moderátorky Ellen DeGeneresové. Ta v roce 2020 po sérii kontroverzních odhalení týkajících se toxického pracovního prostředí včetně obvinění z rasismu a sexuálního obtěžování ohlásila konec své talkshow. Pořad, který hlásil mantru „Be kind“ (Buďme laskaví), skončil po 20 letech existence.

„Celá ta blbost s ‚Buďme laskaví‘ funguje, jen když se zapnou kamery. Všechno je to jen naoko,“ řekl před třemi lety jeden bývalý zaměstnanec show Ellen DeGeneresové portálu BuzzFeed News.

Reklama

Související témata:
James „Jimmy“ Fallon
Pořad The Tonight Show

Doporučované